Retro time-lapse videó tavaszkezdetre

Magazin

2015/03/18

Az északi féltekén a csillagászati tavaszkezdet március 21.-e. Mi sem szimbolizálja jobban ezt a napot, mint egy gyönyörű, éppen szirmot bontó virág. A virágnyílás egy lassú folyamat és annak finom részleteit emberi szem nem képes érzékelni. Ezt leginkább egy time-lapse videó tudja visszaadni, amely egy rövid időtartamba sűrítve, lassítva mutatja be ezt.

Erre tett formabontó kisérletet egy francia videó-művész Thomas Blanchard, aki nemrég fejezte be ezt a különleges, virágnyílásról szóló videóját. Blanchard 4 hónap kitartó munkája után tudta megörökíteni ezeket a csodálatos pillanatokat. A 21 fajta virágról, meghatározott időközönként, összesen közel 10.000 képet készített. Ezeket összefűzve jött létre ez a szinte szürreális és egyben elbűvölő videó.

Blanchard célja egy retro hangulatú anyag elkészítése volt. Ezért nem csak a megszokott fekete háttérrel szakított, de az ilyen típusú time-lapse videóknál szinte kötelező stíluselemként megjelenő drámai hangvételű szimfonikus háttérzenével is. Ezért is választotta Linda Scott nevű énekesnő 1961-ben előadott "Three Guesses" című számát, ezzel is hangsúlyozva a retro érzést.

" Mindig is mesésnek találtam a hasonló témában készült time-lapse videókat, de mindegyik egysíkú, fekete háttérrel készült. Egy idő után azt mondtam magamnak, hogy egy ilyen témájú videó legyen sokkal színesebb és csempésszünk bele egy kis retro hangulatot is. Úgy gondoltam, hogy a 60-70-es évek az az időszak, ami leginkább reprezentálja ezt. Ezért is fotóztam a virágokat ilyen háttér előtt és ezért énekel Linda Scott, egy komor hangulatú szimfonikus zene helyett"-írta videóbejegyzéséhez Blanchard.

 

 

A rovat új hírei

Hasonló