A Föld Órája: ma este lekapcsolják egy órára Budapest fényeit

Hír

írta: MTI
2021/03/27

Magyarország 2008-ban csatlakozott a WWF Föld órája akciójához, ezért idén szombat este is lekapcsolják Budapest díszkivilágítását egy órára - közölte Facebook-oldalán a főpolgármester.

Karácsony Gergely kiemelte, a klímaváltozás hatásai Budapesten is egyre fokozottabban jelentkeznek: folyamatosan növekszik a hőségnapok száma, gyakoribbak a károkat okozó viharok, a hirtelen lezúduló nagy esők.

Hozzátette, "most a legfontosabb, hogy összefogjunk és közösen legyőzzük a járványt, de ha egyszer ezen túl leszünk, a klímaváltozás veszélyei velünk maradnak".

"A ma problémái miatt nem feledkezhetünk meg a holnap kihívásairól sem. Hisz ne feledjétek: ha a bolygónkat védjük, egymást védjük!" - hangsúlyozta a politikus. A díszkivilágítás este fél kilenctől fél tízig lesz lekapcsolva.

A Föld órája kezdeményezés Ausztráliában indult 2006-ban, de már a következő évben nemzetközi eseménnyé vált. A szervezet célja, hogy az akcióval felhívja a figyelmet a mérhetetlen pazarlásra, a természeti értékek gyorsuló ütemű pusztulására és a környezettudatos életmód fontosságára. Magyarország 2008-ban csatlakozott a mozgalomhoz.

A rendezvény a járvány miatt a tavalyihoz hasonlóan a digitális térbe költözött. A WWF Magyarország arra kéri a kezdeményezéshez csatlakozókat, regisztráljanak az esemény weboldalán, és március 27-én, 20 óra 30 perctől egy órára kapcsoljanak ki otthonukban minden elektronikus berendezést, és oltsák le a világítást.

Az idei mottó így hangzik: "Kapcsolj le, de tartsd nyitva a szemed!"


Kép forrása: pexels.com / Szerző: Daniel Reche


forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló