Benzinkút helyén gyümölcsöskert

Hír

írta: Kiss Gábor
2013/09/24

A vancouveri Sole Food Farms Észak-Amerika legnagyobb városi gyümölcsöskertjévé alakított át egy helyi benzinkutat és annak környékét.

Vancouver híres az öko-gondolkodásról, hatalmas zöld területeiről, nem véletlen, hogy idén Melbourne és Bécs után a világ legélhetőbb városai listán 3. helyezést ért el.

Azonban Vancouver keleti része hírhedt drogtanya is egyben, Kanada egész területén itt jegyezték fel a legmagasabb drogfogyasztási rátát. És nemrég épp itt jött létre a Sole Food-nak köszönhetően egy hatalmas gyümölcsöskert, mégpedig egy benzinkút helyén.

A Michael Abelman által alapított Sole Food célja, hogy friss, egészséges étellekkel lássa el Vancouver lakóit, miközben összehozza az embereket, azaz közösséget épít. Emellett új célt ad a drogfüggőknek és a mentálisan sérülteknek is a közösségi munka által, segítve felépülésüket egy jobb élet reményében.

A Petro-Canada benzinkút és környéke által helyet adó, több mint 4000 négyzetméteres területen 500 friss virágzó gyümölcsfa áll most. Az alma mellett termesztenek citromot, szilvát, datolyaszilvát, birsalmát, cseresznyét, és különböző ízesítő növényeket.

A Sole Food összesen négy városi kerttel rendelkezik, évente 60 tonna ételt termeszt, amit végül helyi éttermeknek és élelmiszerboltoknak ad el.

 

forrás: solefoodfarms.com

A rovat új hírei

Hasonló

Az úszó piacok csodás világa

Zsibongás, illatok, ízek, színek, alkudozás: ilyen egy igazi piaci hangulat, ez már csak azzal fokozható, ha a vizen van.

A rovat legolvasottabbjai