Hajfestés természetes alapanyagokból

Magazin

2013/08/29

A gyakori hajszínváltoztatás olyan nem kívánt következményekkel járhat, mint a hajritkulás, vagy akár a hajhullás. Pedig hajszínező természetes, növényi eredetű alapanyagokból is készíthető, oxidációs színezékek felhasználása nélkül.

Barna hajszín
Amennyiben hajunknak még intenzívebb színt és fényességet szeretnénk kölcsönözni, nincs másra szükségünk, mint némi dióhéjra.
Őröljünk össze 1/2 csészényi dióhéjat, amihez adjunk hozzá 1,5 liter vizet, majd keverjük össze. Ha tartósabb, sötétbarna hajszínt szeretnénk elérni, 1-2 csésze dióőrleményt használata szükséges. A kapott masszát vigyük fel az enyhén nedves hajra, majd 20-40 percen keresztül hagyjuk hatni. Egy másik módszerrel szintén intenzív hatást érhetünk el: a dió levelét és 2-3 csésze őrölt dióhéjat eukaliptusz olajjal keverjünk össze, majd adjunk hozzá pár csepp gyümölcsecetet. Forró vízzel keverjük össze, majd miután lehült, vigyük fel hajunkra.

Szőke hajszín
Egy csésze rebarbaragyökeret őröljünk meg (vagy vásároljunk őrölt formában), amit forró vízzel és egy kanálnyi citromlével keverjünk össze. Ha hajunk száraz, adjunk hozzá egy tojássárgáját, vagy olajat, így selymeseb hatást érhetünk el vele. Minimum 10, maximum 30 percig hagyjuk hatni hajunkon a kész masszát, majd öblítsük le langyos vízzel. Ha citromlével mossuk át hajunkat, végeredményként szintén világosabb színárnyalatot kapunk.

Vörös hajszín
A vörös árnyalat eléréséhez hibiszkusz, vagy vörösáfonya levél-főzet szükséges. Kitartó és gyakori használata után intenzívebb, szembetűnőbb változást érhetünk el hajunkon.


A cikkben közöltek alkalmazását megelőzően - pl. lehetséges allergiás reakciók elkerülése érdekében - mindenképp javasoljuk a bővebb informálódást, így például természetgyógyász tanácsának kikérését. A leírtak használatából eredő bármilyen kárért, problémáért nem vállalunk felelősséget.

forrás: femcafe.hu, harmonet.hu, antalvali.com, tiniszaj.hu

A rovat új hírei

Hasonló