Ápoló téli hajpakolás

Hír

2014/02/18

A téli időszak a szokásosnál jobban megviseli hajunkat - a hajszálak vége töredezetté válhat, nem várt hajhullás következet be. Éppen ezért ebben az évszakban érdemes odafigyelnünk hajunk egészségére. Néhány egyszerű összetevő segítségével ápoló pakolást készíthetünk.

Paradicsomleves pakolás

Hozzávalók:
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- 1 pohár paradicsomlé

A kukoricalisztből és a paradicsomléből készült keveréket nedves hajra vigyük fel, majd hagyjuk hatni körülbelül fél óráig. Langyos vízzel öblítsük le a pakolást, majd mossuk át samponnal. A készítmény segít visszaállítani a pH értéket, hajunk fényessé és könnyen kezelhetővé válik tőle.

Avokádós pakolás

Hozzávalók:
- 1 tojás
- fél hámozott, pürésített avokádó
- 2 evőkanál búzacsíra olaj

Habosítsunk fel egy egész tojást, majd adjuk hozzá az avokádót és a búzacsíra olajat. Keverjük el az összetevőket addig, amíg sima állagot nem kap. Az így elkészült masszát helyezzük a nedves hajra. Először a fejbőrre vigyük fel, majd haladjunk a hajvégek felé. Fél óráig hagyjuk hatni a készítményt, majd langyos vízzel öblítsük le, ezután mossuk át samponnal hajunkat.


Kókuszolajos pakolás száraz hajra

Hozzávalók:
- kókuszolaj
- 3-8 csepp esszenciális levendula olaj

Samponnal mossuk át hajunkat, öblítsük le, majd töröljük meg. A kókuszolajat és a levendulaolajat keverjük össze, majd a készítményt vigyük fel a nedves hajra. Ezután meleg törölközőbe csavarjuk fejünket, és hagyjuk hatni a pakolást körülbelül 20 percig. Öblítsük át langyos vízzel. A pakolás erősebb és láthatóan fényesebb hatást eredményez.

 

A cikkben közöltek alkalmazását megelőzően - pl. lehetséges allergiás reakciók elkerülése érdekében - mindenképp javasoljuk a bővebb informálódást, így például természetgyógyász tanácsának kikérését. A leírtak használatából eredő bármilyen kárért, problémáért nem vállalunk felelősséget.

forrás: andiobiz.hu, bien.hu, napidoktor.hu

A rovat új hírei

Hasonló

5 recept a ragyogó bőrhöz

A természet patikájában számos olyan növény közül válogathatunk, melyeknek a bőrápolás terén is hasznát vesszük.