Hajnövesztés természetesen

Hír

2014/02/25

Természetes praktikák az egészséges hajápolásért. Olyan megoldások, amelyek vegyszerek felhasználása nélkül segítik elő a haj természetes növekedését.

Zöld tea
A zöld tea serkenti a hajhagymák működését, felfogja a szabadgyököket, megakadályozza a haj szerkezetének károsodását. A megfőzött teával öntsük le hajunkat, vagy keverjük a hozzá a samponhoz.

Tojásfehérje
A tojásfehérje puhává és fényesebbé teszi a hajat, elősegíti annak növekedését. Keverjünk fel egy tojás fehérjét, melyet hajmosáskor helyezzünk a fejbőrre. Hetente legalább egyszer végezzük el ezt a módszert (bármilyen hajtípusra megfelelő).

Ricinusolaj
Hosszú hajhoz használjunk két evőkanálnyit, félhosszú hajhoz pedig egy evőkanálnyi ricinusolajat. A fejbőrön és a hajvégeken is oszlassuk el (száraz hajra kell felkenni),  finoman masszírozzuk bele a fejbőrbe. Patikákból szerezhetünk be ricinusolajat, a látványos eredmény érdekében hetente 2-3 alkalommal javasolt a használata.

Cseresznyefakéreg tea
A cseresznyefakéreg tea fogyasztása serkenti a hajnövekedést. Negyed liter vízbe tegyünk egy kiskanál cseresznyefakéreg tealevelet, majd forraljuk fel. Öt percig hagyjuk még ázni, majd ízesítve fogyaszthatjuk.

Diófalevél tea
A diófalevél tea fertőtlenítő és nyugtató hatással bír. A haj ápolására évszázadok óta használják, mivel serkentőleg hat a sejtek működésére, csökkenti a korpásodást, és - sokak szerint - a hajhullásra is kitűnő gyógyír.

A hajnövekedést még számos egyéb módszerrel is elősegíthetjük, nem árt hajvégünket hat-nyolc hetente vágatni, illetve lehetőleg kerüljük a hajszárító használatát.


A cikkben közöltek alkalmazását megelőzően - pl. lehetséges allergiás reakciók elkerülése érdekében - mindenképp javasoljuk a bővebb informálódást, így például természetgyógyász tanácsának kikérését. A leírtak használatából eredő bármilyen kárért, problémáért nem vállalunk felelősséget.

forrás: divatesstilus.hu, hajfestes.network.hu, lifemagazin.hu, life.hu

A rovat új hírei

Hasonló

5 recept a ragyogó bőrhöz

A természet patikájában számos olyan növény közül válogathatunk, melyeknek a bőrápolás terén is hasznát vesszük.