Hulladékgazdálkodási programot indítanak Gyálon

Hír

írta: MTI
2015/02/21

A település közel 370 millió forintot nyert uniós pályázaton a speciális programra – közölte a város alpolgármestere az MTI-vel.

Erős József (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint az új szisztémájú hulladékgyűjtéshez szükséges gépek vásárlására indított közbeszerzési eljárás lezárult, a szerződéseket már alá is írták a nyertes Volvo Hungária Kft.-vel.

A 384 millió 486 ezer forintos összköltségű program részeként a 25 ezres lélekszámú városban teljesen átalakul a hulladékgyűjtés rendje. Ennek érdekében a kommunális vegyes hulladék, valamint a szelektív, illetve a biológiailag lebomló hulladék gyűjtésére és tömörítésére is alkalmas járműveket szereznek be. A 95 százalékban uniós támogatású projekthez rendelkezésre álló pénzből három gyűjtőautóra, egy komposztforgató gépre, a gyűjtéshez használatos chipek és rádiófrekvenciás leolvasó berendezések, illetve az ezekhez használatos szoftverek megvásárlására is futja - közölte az alpolgármester.

A lakosság számára 8 ezer darab 240 literes tároló edényt biztosítanak a szelektív hulladék gyűjtéséhez, és 700 házi komposztáló edényt is kiosztanak majd - tette hozzá Erős József.

 

forrás: mti.hu

A rovat új hírei

Hasonló