Környezetbarát világítást és díszeket kap karácsonyra Budapest!

Hír

írta: MTI
2020/11/13

Advent első vasárnapjától új, környezetbarát díszvilágítással, újrahasznosított anyagból készült díszekkel ékesítik Budapest köztereit. A fák megóvása mellett fontos szempont lesz az energiahatékonyság is.

A Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. csütörtökön tájékoztatta minderről az MTI-t. Az idei díszítés látványa eltér majd a korábban megszokottól, mert a környezetvédelmi szempontokat helyezik előtérbe. A díszítés újrahasznosított műanyag és alumínium, valamint cukornád felhasználásával készült, a karácsonyi díszek most első alkalommal készülnek lebomló és újrahasznosítható anyagokból Budapesten.

A vállalat kitért arra is, hogy a korábbi években az Andrássy úton és a Városháza parkban fákra tekert fényfüzéreket használtak a karácsonyi hangulat megteremtése, a fényfüzérek fel- és letekerése azonban sérüléseket okozott az amúgy sem túl egészséges fákon, ami rövidítette azok élettartamát.

Ezzel szemben idén az Andrássy út Deák tértől Oktogonig tartó szakaszán 26 fán 60 teljesen organikus anyagokat tartalmazó, kis súlyú dísz található majd, amelyek kímélik a fákat, emellett a Városháza parkban gömbdíszekkel, piros szívekkel és arany harangokkal díszítenek 20 fát.

A két helyszínen az összes dísz beépített teljesítménye 40 százalékkal lesz kevesebb a korábbi években felhasználtnál - közölték.

A társaság közleménye alapján az átalakított Vörösmarty téren karácsonyfát idéző díszeket helyeznek el, míg a tér oszlopain a korábbi szalagos gömbdíszek arányosított, kisebb változatát helyezik el.


Kép forrása:
commons.wikimedia.org / Szerző: ucsendre
Pexels, Szerző: Markus


forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló

8 tipp a zöld karácsonyozáshoz

Karácsonykor is igyekezzünk környezettudatosak maradni, tehát figyeljünk oda arra, hogy mit veszünk meg, mit adunk ajándéka a ...