TeSzedd! 2021: több ezer tonna szemetet gyűjtöttek össze az önkéntesek

Hír

írta: MTI
2021/10/27

Véget ért a kilencedik országos TeSzedd! hulladékgyűjtő akció, melyben idén is több ezer tonna hulladéktól szabadították meg környezetüket az önkéntesek az Innovációs és Technológiai Minisztérium szervezésében.

A változékony időjárás ellenére mintegy 1500 találkozási ponton több mint 90 ezren dolgoztak 1900 önkéntes csoportban 2021. október 18. és 24. között. Az igényelt zsákok mennyisége alapján becsült, összesen akár 3000 tonna hulladékot november közepéig szállítják el a szolgáltatók.

A közösségi összefogást erősítő eseményen több mint félezer oktatási intézmény képviseltette magát, de a résztvevők között szép számmal akadtak munkahelyi közösségek, társadalmi szervezetek is. A legtöbb helyszínen és legnagyobb számban a főváros mellett Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben dolgoztak az önkéntesek. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a minisztérium biztosította a szemétszedéshez szükséges eszközöket, és szervezte meg az összegyűjtött hulladékok elszállítását.

Az államtitkár emlékeztetett, hogy a Klíma és természetvédelmi akciótervben foglaltaknak megfelelően folyik az illegális hulladéklerakás felszámolása, a Tisztítsuk meg az országot! programban már több mint 30 ezer tonna szemetet gyűjtöttek össze. A HulladékRadar alkalmazás segítségével bárki könnyedén bejelentheti, ha illegális hulladékot talál, amelynek elszállításáról és a terület megtisztításáról a helyi hatóságok gondoskodnak.

Országszerte rengetegen kapcsolódtak a programhoz:


Kép forrása: pexels.com / Szerző: Marta Ortigosa


forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló