Tudatosítani kell az egymásrautaltságunkat - A Pallas Athéné Könyvkiadó ajánlója

Hír

írta: Admin
2023/02/09

Eric Holthaus meteorológus, klímaújságíró szerint annak érdekében, hogy valóban számottevően csökkenhessen a szén-dioxid-kibocsátás, az elkövetkező három évtizedben a következőket kell tennünk: „fogalmazzunk meg egy közös, reményteli jövőképet; szüntessük meg a jelenlegi rendszert; kezdjük el felépíteni azt az új világot, amely mindenkinek jó”. A Pallas Athéné Könyvkiadó által megjelentetett Bolygónk jövője című kötetében a szerző azt is hangsúlyozza, hogy az egymásrautaltságunkat is tudatosítani kell.

A fenti a tervek csak egy globális mozgalom keretében válhatnak valóra. Meglátása szerint a klímaforradalom a jövőben társadalmi mozgalommá alakul, és szövetkezik más társadalmi mozgalmakkal is, hiszen csak így következhetnek be azok a szükségszerűen mélyreható változások, amelyek kellően tartósak ahhoz, hogy hatékonyak legyenek. Azok az értékek, pedig, amelyek elvezetnek bennünket a fenntartható jövőhöz, összhangban állnak a kultúrákon átívelő, közös értékeinkkel és emberi mivoltunk lényegével – emeli ki.

„Az én változáselméletem roppant egyszerű: több milliárd energikus és harcra kész ember felelősséget vállal a saját életéért.” Mindannyian tegyük meg, hogy beszéljünk az éghajlatváltozásról, bárkinek, aki meghallgatja. Ezek a diskurzusok váltják ki ugyanis azt a társadalmi és politikai nyomást, amely radikális cselekvésre késztet.

Azzal biztatja az olvasóit, hogy „tökéletes pillanatban születtünk ahhoz, hogy együttműködjünk a teljes körű változtatásban”. Meggyőződése, hogy a 2020-as években dől el az elkövetkező évszázadaink kollektív jövője.

A Bolygónk jövője című kötet exkluzív ki adói áron vásárolható meg a Pallas Athéné Könyvkiadó Bölcs Várban (I. kerület, Tárnok utca 28.) működő könyvesboltjában, valamint a webshopjában. A PABooks kiemelt figyelmet fordít a közösségépítésre is. Facebook-oldalán és podcastcsatornáján (elérhető a Spotify- és az iTunes-platformokon) további hasznos, érdekes információk találhatók a megjelenő könyvekről és a hozzájuk kapcsolódó eseményekről.


Forrás: Zöldunió

Hirdetés (X)

 

 

forrás: Zöldunió

A rovat új hírei

Hasonló