600 hektárnyi terület égett le a Kis-Balatonnál

Hír

írta: MTI
2022/03/07

A hétvégén kigyulladt az aljövényzett a Kis-Balaton térségében, a lángokat csak hétfő hajnalra sikerült eloltani.

Vasárnap koradélután kigyulladt Sármellék közelében az aljnövényzet. A lángok nádasokban és kisebb erdős területeken is  pusztítottak, estig 300-350 hektárnyi terület égett le. A helyszínre 13 tűzoltóautóval, valamint mocsárjáróval érkeztek a katasztrófavédelem erői, de a mocsaras területen a talajviszonyok, továbbá az erős szél jelentősen megnehezítette a munkájukat. Mindeközben a nagy füsttel járó tűz miatt a katasztrófavédelem mobil laborja is kiszállt, és helyszíni méréseket végzett, de a határértéket meghaladó károsanyag-mennyiség nem került a levegőbe.

A tüzet végül hétfő hajnalra sikerült eloltani a keszthelyi, pacsai, zalakarosi, nagykanizsai, badacsonytomaji és marcali hivatásos, valamint alsópáhoki önkéntes tűzoltók segítségével. Mintegy 600 hektáron égett le a nádas és az aljnövényzet.

A tűz okáról egyelőre nem érkezett információ, de ebben az évszakban sajnos gyakoriak a felelőtlen, ember által gyújtott tüzek, amivel a száraz nádat próbálják felégetni. A szárazság is nagyon nagy, ezért több megyében is tűzgyújtási tilalmat rendeltek el.


Képek forrása: MTI / Szerző: Varga György

 

forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló