"Forró" hétvége: több helyen is pusztított a tűz a természetben

Hír

írta: MTI
2022/07/04

Eddig jobbára a külföldi erdő- és bozóttüzekről szóltak a hírek, ám most itthon is sok helyen csaptak fel a lángok a szárazság miatt. És a jövőben még több tűzeset várható...

Hiába hirdettek országos tűzgyújtási tilalmat a hosszan tartó aszály és hőség miatt, az elmúlt napokban több helyen is tűz pusztított hazánkban.

Július elsején mintegy száz hektárnyi területen égett a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében, melyet miskolci, diósgyőri, tiszaújvárosi, kazincbarcikai és szerencsi hivatásos tűzoltók, próbáltak több oldalról támadva, önkéntes tűzoltók segítségévl eloltani. A tüzet szombaton hajnalra sikerült eloltani.

Dévaványán a Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó túzokrezervátum területén csaptak föl a lángok, mintegy 40-50 hektáron égett a legelő. A tűzoltók erőgépek segítségével határolták külön a tüzet, így az már nem tudott továbbterjedni, és ezzel vélhetően a visszagyulladás esélye is megszűnt.

Egyek társágában is tűz pusztított, előbb kétezer négyzetméter területen gyulladt ki a tarló a Rózsás utca mellett, majd a tűz átterjedt az út másik oldalára, és a szárazságban gyorsan továbbterjedt.

A legelőkön, bokros, nádas területeken tomboló tüzet az egyeki önkéntes, a tiszafüredi, a mezőkövesdi, a szolnoki, a füzesabonyi és a karcagi tűzoltóknak sikerült körülhatárolniuk, majd eloltaniuk, a tűzoltás utómunkálatai még tartanak.


Kép forrása: commons.wikimedia.org (részlet)

 

forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló