Adomány tízezer családnak

Hír

2014/12/13

Ismét közel ezer rászoruló családnak juttatott összesen 2 millió forint értékben élelmiszer-csomagot a Consequit Group karácsony alkalmából. Idén már hatodik alkalommal ajándékozta meg a Jövő Alapítvány a rászorulókat, 2008 óta mintegy tízezer család kapott élelmiszer-csomagot. Idén az ajándékokat nyolc magyar és két szlovák településre juttatta el a Consequit.

A Consequit Group-hoz tartozó Consequit Jövő Alapítvány minden évben élelmiszer-csomagot juttat a rászorulóknak. Ebben az évben Somogy, Borsod-Abaúj-Zemplén, Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár megyékben, illetve Budapest XXII. kerületében és Szlovákiában élő családok kapnak ajándékcsomagot karácsonyra.

A Consequit a helyi önkormányzatok szociális osztályai és a Magyar Vöröskereszt segítségével választja ki azokat a családokat, akik a leginkább rászorulnak a támogatásra. A csomagok eljuttatását is az önkormányzatok végzik.

Az élelmiszer-csomagokban – amelyeknek értéke egyenként 2000 forint – tizennégy  különféle tartós élelmiszer található, például liszt, rizs, cukor és búzadara, de szaloncukor is került a dobozokba. Kósa Erika, a Consequit Group alapító-tulajdonosa és a Jövő Alapítvány elnöke elmondta: „A Jövő Alapítvány már hat éve minden karácsonykor támogatja a rászoruló családokat. Az idei adománnyal együtt már mintegy tízezer családhoz juttattunk el élelmiszercsomagot, hogy szebbé tegyük számukra az ünnepet.”

A Consequit Group-hoz tartozó Jövő Alapítvány öt kiemelt támogatási területen végzi munkáját. Ezek a kultúra és oktatás, a sport, az egészség-megőrzés, a környezetvédelem és a szociális juttatások.

 

forrás: Hill and Knowlton

A rovat új hírei

Hasonló

MAF díjátadó

A Magyar Adományozói Fórum kihirdette a Társadalmi Befektetések Díj idei nyerteseit.