Az FM ügyfélközpontú környezetvédelmi igazgatásra törekszik

Hír

2017/03/30

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) annak érdekében munkálkodik, hogy a környezetvédelmi hatósági rendszer a jogszabályok és az ügyintézési határidők betartása mellett ügyfélközpontú legyen - mondta Rácz András, az FM környezetügyért felelős helyettes államtitkára A hazai környezetvédelmi igazgatás aktuális helyzete - az új szervezeti és jogszabályi változtatások bemutatása című konferencián.

Rácz András a szaktárca közleménye szerint kedden a Herman Ottó Konferencia Központban rendezett eseményen felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt években nagyon sokat változott a környezet- és természetvédelemmel foglalkozó ágazat.

Az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség a legutóbbi átalakítást követően 2017-től önálló főosztályként a Pest Megyei Kormányhivatalba integrálódott. A főfelügyelőség emisszió-kereskedelemmel kapcsolatos feladatai a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz, a főfelügyelőség részét képező Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság pedig az FM-ben létrejövő új helyettes államtitkársághoz került. Az elsőfokú környezetvédelmi és természetvédelmi feladat- és hatásköröket ezzel együtt a megyei szintű járások vették át.

A helyettes államtitkár kiemelte, hogy a szakmai felügyeletet továbbra is az agrártárca látja el.

Béres András, a Herman Ottó Intézet környezetvédelmi és természetvédelmi igazgatóságának vezetője elmondta, az új hatósági rendszer tapasztalatainak értékelése segíti a szakmai szervezetek közötti hatékony munkavégzést.

A rovat új hírei

Hasonló