Közös cél a vízminőség javítása és a hatékony árvízvédelem

Hír

2017/03/24

A 2019-ig tartó nemzetközi CAMARO-D projekt kiemelt célja a vízkészletek védelmének összehangolása és javítása a területhasználat és az éghajlatváltozás negatív hatásaival szemben – mondta a Herman Ottó Konferencia Központban tartott projektindító sajtótájékoztatón Hubert Siegel, az osztrák Szövetségi Mezőgazdasági, Erdészeti, Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium képviseletében.

Az osztrák Szövetségi Mezőgazdasági, Erdészeti, Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium fogja össze azt a nemzetközi együttműködést, amelynek fő célja a Duna vízgyűjtő területének megóvása, valamint a vízkészletek védelmének javítása.

A szakágazatokon és országokon átívelő CAMARO-D projekt (Cooperating towards Advanced Management Routines for land use impacts on the water regime in the Danube river basin) szolgálja a hatékonyabb árvízvédelmet is – mondta Hubert Siegel, a projektvezető partner képviseletében. Hozzátette: nagy öröm, hogy a Duna-menti országokból 23 partnerszervezet csatlakozott a projekthez, köztük minisztériumok, egyetemek, kutatóintézetek. Ezáltal a partnerszervezetek szakemberei tanulmányozhatják és elsajátíthatják a legkorszerűbb technikákat, amelyeket már sikeresen alkalmaztak más közép-európai országok a vízhez kötődő területhasználati gyakorlatban.

A 2,6 millió euró összköltségű projekt során a partnerszervezetek területhasználati és kezelési jó gyakorlatok gyűjtésével egy olyan eszköztárat állítanak össze a Duna vízgyűjtő területére, amelynek segítségével javulhat a folyó vízminősége – mondta Riesz Lóránt. A Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. Környezetvédelmi és Természetvédelmi Igazgatóságának igazgatóhelyettese hozzátette: a háttérintézet a megszerzett ismereteket tovább csatornázza az érdekeltek, a földtulajdonosoknak és az agrárium más szereplői felé, valamint részvételével saját tudásbázisát is fejleszti.

forrás: Herman Ottó Intézet

A rovat új hírei

Hasonló