Donald Trump a globális felmelegedés csökkentését célzó eddigi intézkedések eltörlésére készül

Hír

írta: MTI
2017/03/27

Az amerikai környezetvédelmi hivatal vezetője szerint Donald Trump új elnöki rendelet kiadására készül, amelyben eltörli Obama elnöknek a globális felmelegedés csökkentését célzó eddigi intézkedéseit, a Tiszta Energia Tervet.

Scott Pruitt (bővebben róla itt), oklahomai politikus, a környezetvédelmi hivatal elnöke az ABC televíziónak adott interjújában közölte a Fehér Ház terveit.

Pruitt elmondása szerint Donald Trump kedden aláírja az új elnöki rendeletet, amelyben eltörli az Obama-kormányzat Tiszta Energia Tervét, amely szabályozta a káros üvegházhatású gázok kibocsátását és korlátozta a szénerőművek működését. Ezt a rendelkezést az Obama-adminisztráció 2015-ben hozta, ám egy szövetségi fellebbviteli bíróság döntése alapján tavaly felfüggesztették, mert a rendeletet megtámadta a szénerőművek működtetésében érdekelt több szövetségi állam, és mintegy száz vállalat.

Scott Pruitt szerint Trump elnök szándéka az, hogy ismét beindítsa a szénbányászatot s ezzel munkahelyeket teremtsen egyes vidékeken, egyúttal csökkentve az áramárat. Barack Obama intézkedésének támogatói viszont azzal érvelnek, hogy így elvész több ezer, az úgynevezett tiszta energiához köthető állás.

 

forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló