Fiatalok a jövőnkért

Hír

írta: WWF
2014/09/02

A mai ifjúság tettvágyának élő bizonyítéka a WWF Magyarország és a Toyota közös Zöld Kihívás videoversenye. A megmérettetésre érkezett pályázatokban 12-14 éves fiatalok mutatták meg, mi mindent hajlandóak megtenni környezetünk védelméért.

A WWF Magyarország és a Toyota 7 éve tartó együttműködése egyik pilléreként indult el a Palánták környezeti nevelési program, melynek keretében a WWF oktatói több mint 50 iskolába jutottak el, hogy játékos, közvetlen formában ismertessék meg a gyerekekkel korunk környezeti kihívásait. A három interaktív órából álló oktatási program legnagyobb tanulsága az volt, hogy a fiatalok rendkívül elkötelezettek és lelkesek a környezeti problémák orvoslása iránt.

A WWF és a Toyota 2014-ben Zöld Kihívás néven versenyt szervezett a programban résztvevő diákoknak. A pályázóknak egy rövid videóban kellett bemutatniuk, mit tesznek a hétköznapokban saját eszközeikkel azért, hogy fenntarthatóbban éljenek.  A szakmai zsűri díját végül a Borsod megyei apró község, Szögliget Ménes-Völgyi Tudásvető Alapítványi Általános Iskolájának diákjai kapták, akik nem kevesebbet vállaltak, mint hogy megszervezik iskolájukban a szelektív hulladékgyűjtést. Elhivatottságukat semmi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy Szögliget polgármesterét is felkeresték céljuk megvalósítása érdekében. A szakmai díj mellett közönségdíjas csapat is született: a budapesti Csata Utcai Általános Iskola diákjai a hulladékok házi újrahasznosításának lehetőségeit mutatták be, például ruhát készítettek belőle.

A két győztes csapat tagjai munkájuk jutalmaként egy különleges kiránduláson vehettek részt a WWF szakembereivel a Tisza-tónál, hazánk egyik legszebb vizesélőhelyénél. A délelőtt a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban telt, ahol nemcsak Európa egyik legnagyobb édesvizű akváriumrendszere található, hanem az Alföld és a Tisza-tó jellegzetes állatvilágát is bemutatja. Délután a csapatok csónakba ültek, hogy a WWF kalauzolásával fedezzék fel az élőhely kincseit a végtelen nádasok és keskeny csatornák között.

A rovat új hírei

Hasonló