MagNet Bank: KAP 2015

Hír

2015/07/20

80 civil szervezet részesült abból a közel 23 millió forintból, amit a MagNet Bank ügyfelei osztottak szét a Bank elektronikus felületein keresztül az általuk kiválasztott civil szervezetre leadott szavazataikkal. Közel 30 ezer ügyfél rendelkezhetett. 27 alapítvány és egyesület kapta meg az általa igényelt összeg 100%-át, 7 szervezet pedig nagyon közel került hozzá. Hat év alatt eddig több mint 157 millió forintot kaptak így a MagNettől a civilek.

Másfél hónapon át rendelkezhettek a MagNet Magyar Közösségi Bank ügyfelei arról, hová kerüljön a Bank előző évi tiszta nyereségének közösségi célokra felajánlott 10%-a. Idén hatodik alkalommal dőlt el több millió forint sorsa úgy, hogy a MagNetes ügyfelek a pénztárcájuk kinyitása nélkül segíthettek alapítványoknak, egyesületeknek.

29 949 ügyfélnek volt lehetősége rendelkezni, a 80 szervezetből 27 civil szerveződés kapta meg az általa igényelt összeg 100%-át a szavazatok nyomán, míg 7 szervezet nagyon közel került hozzá.

A MagNet ügyfelei az átláthatóság jegyében minden évben, postai levélben értesülnek arról, mennyi a Bank adózott, tiszta nyeresége, és ők pontosan hány forinttal járultak ehhez hozzá – e nyereség 10%-ának rájuk eső része felett rendelkezhettek az általuk választott civil szervezet javára idén is. A 6 év alatt így összesen 157.100.989 forinttal segítettek több, mint 160 különböző alapítványon és egyesületen.

A MagNet közösségfejlesztési igazgatója, Molnár Csaba az eredményekkel kapcsolatban elmondta: „Mi itt a MagNetnél az idén is izgalommal vártuk a KAP szavazás kezdetét, a rendelkezési időszakban pedig naponta többször néztük meg, melyik szervezet hogyan áll a gyűjtéssel, és nagyon szurkoltunk, hogy minél többen elérjék a célul kitűzött összeget. Boldogok vagyunk, hogy egyedülálló kezdeményezésünkkel tehetünk valamit a hazai civil szféráért, és első magyar közösségi bankként hatékonyan segíthetünk, állhatunk ki közösségi célok mellett.”

Az eredmények a www.magnetbank.hu/kap2015 oldalon láthatók, a rendelkezések alapján összegyűlt támogatásokat a MagNet már átutalta a szervezeteknek. A jövőben a programban résztvevő civil szervezetek listája szabadon bővülhet: a Bank a kap@magnetbank.hu címen folyamatosan várja a javaslatokat olyan civil szervezetekre, amelyeket a jövőben érdemes lenne bevonni a támogatandók körébe.

 

forrás: MagNet Bank

A rovat új hírei

Hasonló

Interjú Fáy Zsolttal

Fáy Zsolttal, a MagNet Magyar Közösségi Bank alapító tulajdonosával, igazgatósági elnökével beszélgettünk.