Öko a Tiszavölgy Kalandtúra

Magazin

írta: Streit Nóra
2012/08/18

Egy varázslatos táj bebarangolása egy nagy csapattal, két keréken, megcsodálva a különleges élővilágot, kizárólag helyi ételeket fogyasztva, közben játszva sajátítva el a környezettudatos életmód apró praktikáit – erről szól a háromnapos Tiszavölgy Kalandtúra.

A Tisza-vidék legnagyobb szabású fenntarthatósági rendezvénye idén a Tiszavölgy Kalandtúra, amely „zöld összefogásra” ösztönzi a térség lakóit, illetve az oda kirándulókat. A program célja a szervezők szerint, hogy játékos formában, sportolás közben ismertesse meg a résztvevőket a sokszor egészen egyszerű módszerekkel, fenntarthatósági viselkedésformákkal, melyekkel jelentősen csökkenthető lenne az ökológia lábnyom.

A túrán szerzett felejthetetlen élmények és tapasztalatok így – reményeik szerint – beépülnek a mindennapi gyakorlatba, és hozzájárulnak az élhetőbb, fenntarthatóbb települések kialakulásában. A kalandtúrára 4-12 fős csapatok jelentkezhetnek az ország egész területéről, kivéve a közép-magyarországi régiót. A program öt hétvégéje közül még hátravan kettő, amelyen – ahogy eddig is – szintén 350 fő vehet részt, az uniós támogatásnak köszönhetően díjmentesen.

A negyedik hétvégén, augusztus 24-26-ig a Tiszafüred-Szolnok útvonalon a Tisza-tavat tekerhetjük körbe. Egy kis ízelítő a programból: vízi tanösvények bejárása, evezés a tó öblítőcsatornáin, madárles, a poroszlói Ökocentrum, valamint az ország legnagyobb kalandparkjának meglátogatása Tiszafüreden. Közben Juli néni és Pali bácsi – a szervezők – folyamatosan adják át „öko-ismereteiket”: hogyan készül a kenyér, a  kecskesajt, hova viheted leadni az e-hulladékot, hogyan és mit tudsz komposztálni. Ahogy ők fogalmaznak: megmutatják, hogy hol laksz. Hogy te is megmutathasd a barátaidnak a Tiszavölgy csodáit.

További információ a túráról itt található.

forrás: www.tiszavolgy.hu

A rovat új hírei

Hasonló

A rovat legolvasottabbjai