"Tekerj, fuss és csónakázz a magyar kultúráért!" - Megkezdődött a Magyar Tavak Fesztiválja

Ajánló

írta: MTI
2022/06/25

Megkezdődött a Magyar Tavak Fesztiválja, a rendezvénysorozat eseményeit idén már három helyszínen: a Balatonnál, a Velencei-tónál és a Tisza-tónál tartják.

A nyár a fesztiválok ideje, és az elmúlt években egyre több magas színvonalú kulturális zenei eseménysorozat valósult meg, melyeknek híre külföldre is eljutott. A hazánkban egyedülálló Magyar Tavak Fesztiválját Debreczeni Ildikó álmodta meg: a Tisza-tónál már közel egy évtizede rendezik meg az eseményt, mely most további helyszínekkel bővült. A 60 millió forintos állami támogatással megvalósuló fesztivál sikerének titka igen egyszerű: kiviszi a klasszikus zenét a természetbe, mindezt sporttal kombinálja. A résztvevők egy, két vagy három napon át a vízparton, a szabad ég alatt élvezhetik a kultúrát madárcsicsergés és a természet nyújtotta gyönyörű panoráma mellett.

Az idei fesztivál a péntek esti gálakoncerttel indult Kápolnásnyéken, melyen Miklósa Erika, a Szolnoki Szimfonikusok, Iván Szandra, Horányi Juli, Csiszár István, Rab Gyula, Pataki Bence és a Ruby Harlem zenekar lépett színpadra.

Szombat reggel "Tour d'Opera" névvel egész napos biciklitúra indul a kápolnásnyéki Halász-kastélytól a Velencei-tó körül, amelynek állomásai a sukorói református templomnál, a pákozdi katonai emlékparkban és a Duna-Ipoly Nemzeti Park kutatóházánál, a dinnyési templomkertben és az agárdi zenepavilonnál lesznek. A túrára kb. százhúszan regisztráltak.

A Magyar Tavak Fesztiválja július 29-31. közt a Tisza-tónál, augusztus 26-án pedig a Balatonnál folytatódik.

További információ: magyartavakfesztivalja.hu


Kép forrása: commons.wikimedia.org / Szerző: Texaner


forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló

13 hazai túraútvonal

Itt a jó idő és nem tudod hogyan szabadulj ki a természetbe? Íme néhány kiránduló útvonal.