Több száz védett állat preparátumát foglalták le Spanyolországban

Hír

írta: MTI
2022/04/12

Rekordméretű, csaknem 29 millió euró (11 milliárd forint) értékű, veszélyeztetett állatok preparátumaiból álló magángyűjteményt foglaltak le a a hatóságok vasárnap Spanyolországban.

Az ország keleti részén, Valencia mellett fekvő Beterában elkobzott magángyűjteményben 1090 kitömött állat volt, köztük 405 védett, veszélyeztetett vagy kihalt faj - közölte a spanyol polgárőrség.

A rendkívüli fogásról a phys.org tudományos ismeretterjesztő portál adott hírt, a cikk szerint a gyűjtemény darabja volt egy kardszarvú antilop is, amely vadon ma már nem él, de egykor benépesítette Afrika egyes részeit. A hatóságok a kihalás szélén álló bengáli tigris-faj egy kitömött példányát, valamint gepárdok, hiúzok, jegesmedvék és szélesszájú orrszarvúak kitömött tetemét is megtalálták, továbbá 198 elefánt agyarát.

A polgárőrség közleménye hangsúlyozta, hogy ez volt az ország "legnagyobb, nemzeti védelem alatt álló, preparált állatokból álló fogása", s mint hozzátették, Európában is alig találtak még ehhez foghatót.

A gyűjtemény tulajdonosa ellen csempészet és több környezetvédelmi bűncselekmény miatt indult nyomozás.


Kép forrása: commons.wikimedia.org / Szerző: Ruben Undheim


forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló