Újabb lépés az állatvédelemben: állatvédelmi szakállatorvos- és állatvédelmi szakjogászképzés indul

Hír

írta: MTI
2022/02/22

Az állatvédelem egy dinamikusan fejlődő, különböző tudományágakon átívelő területté vált, ezért - Magyarországon elsőként - állatvédelmi szakállatorvos- és állatvédelmi szakjogászképzés indul ősszel.

Az állatvédelmi szakállatorvos-képzést az Állatorvostudományi Egyetem azoknak indítja, akik legalább hároméves általános állatorvosi szakmai gyakorlattal rendelkeznek, az állatvédelmi szakjogászképzést pedig - a Miskolci Egyetemmel közösen - végzett jogászoknak.

Utóbbi képzésben az állatvédelmi joganyag magas szintű és részletes oktatása mellett az állatvédelem állatorvosi, pszichológiai, kommunikációs, gazdasági, szociológiai és antropológiai vonatkozásaival is megismerkedhetnek majd a jelentkezők.

A szakjogászképzés meghirdetéséről szóló együttműködési megállapodást kedden írta alá a két egyetem. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora azt nyilatkozta: "az állatvédelem korunkban egy dinamikusan fejlődő, különböző tudományágakon átívelő területté vált, ezért fontos, hogy sokszínű, multidiszciplináris megközelítési módot sajátítsanak el az állatvédelmi ügyekben közreműködő szakemberek". A rektor szerint a részt vevő szakembereknek lépést kell tartaniuk a gyors változásokkal, ismerniük kell a legújabb módszereket, eszközöket, hatályos jogszabályokat.

A megállapodás keretében a két egyetem vállalja, hogy keresi és kezdeményezi az interdiszciplináris közös kutatásokat és képzéseket, kölcsönösen segítik egymás munkáját szakmai, oktatási tudományos-kutatási programokban. A megállapodás szakmai továbbképzések, tudományos konferenciák közös szervezésére, lebonyolítására, illetve új közös képzések indítására, közös tananyagfejlesztésre is kiterjed.


Kép forrása: pixabay.com / Szerző: Jamin Riverside

 


forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló