25 éve a nulla hulladékért! - Online konferenciával ünnepli évfordulóját a Humusz Szövetség

Hír

írta: MTI
2020/09/21

25 éve alapult több környezetvédelmi civil szervezet által a leánykori nevén Hulladék Munkaszövetség (HUMUSZ), amely a mai napig azon dolgozik, hogy hulladékszegény, fenntartható életmódbeli mintákat és megoldásokat mutasson a lakosságnak és döntéshozóknak egyaránt. A szervezetnek a kezdetektől fogva a hulladékmegelőzés, környezetbarát hulladékkezelés népszerűsítése volt a fő célja, és a mai napig teszi mindezt környezeti nevelési, lakossági szemléletformálási, érdekérvényesítési és egyéb szakmai programjain keresztül.

A negyedévszázados fordulóról egy konferencia keretében emlékezik meg a Humusz. A járványhelyzetre való tekintettel a szeptember 24-én megtartott esemény online fog zajlani, amihez élőben is be lehet majd csatlakozni, vagy akár a későbbiekben visszanézni. A Nulla Hulladék Konferencián a szervezet volt vezetőivel közösen fogják áttekinteni az elmúlt 25 év eseményeit, valamint meghívott előadók segítségével tekintik át a hulladékgazdálkodás jelenlegi helyzetét, hazai civil szervezetek hulladékcsökkentő tevékenységeit, és a nulla hulladék szemlélet megvalósulását a mindennapokban.

Az esemény fővédnöke Dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek szószólója, valamint köszöntőt mond Dr. Boros Anita, építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár. A konferenciát az Agrárminisztérium Zöld Forrás programja támogatja.

Az eseményt élőben követni a Facebook eseményen és a honlapon megadott módon lehet.

Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Teljes élet – nulla hulladék

PROGRAM

9:30-10:00  Köszöntők

10:00-11:00    Humusz 25 – kerekasztal-beszélgetés

Résztvevők: Dr. Kalas György, Bödecs Barnabás, Szilágyi László, Bátyi-Földesi Dóra, Graczka Sylvia, Urbán Csilla

Moderátor: Doró Viki

11:30-13:00    A Hulladékgazdálkodás aktualitásai

Előadók: Markó Csaba, KSZGYSZ; Dr. Borosnyay Zoltán, HOSZ; Hartay Mihály, Humusz Szövetség

14:00-15:30    Civilek a hulladékcsökkentésért

Előadók: Mudra Viktória, ELTE EKSZ; Sidóné Koller Andrea, Zöldövezet Társulás; Merza Péter, Humusz Szövetség

15:45-17:15    Nulla hulladék a hétköznapokban

Előadók: Tóth Andi, Háztartásom Hulladék Nélkül; Sáhy Gábor, Cseriti adományboltok; Szilágyi László, Zuglói Önkormányzat


Képek forrása: Humusz Szövetség

Forrás: Zöldunió

Hirdetés (X)


forrás: Humusz Szövetség

A rovat új hírei

Hasonló