Online előadásokkal vár a Humusz a Föld Hetén

Hír

2021/04/19

Április 22-én, a Föld napja alkalmából Humusz Online Akadémia néven indít 5 alkalmas előadássorozatot a hulladékmentes életmódról a Humusz Szövetség. Olyan tudnivalókkal, praktikákkal várják a civil szervezet szakértői a környezetvédelem iránt elhivatottakat, amelyek könnyen beilleszthetők a hétköznapokba. Tanulj, kérdezz, és légy Te is hulladékcsökkentési szakértő!

Április 22-én a Föld Napját Ünnepeljük. Idén erre egy 5 alkalomból álló online előadássorozattal készül a Humusz Szövetség. Céljuk az ismeretterjesztés, a hétköznapi zöld zajban segíteni megtalálni a válaszokat. Szakértőik segítségével Te is hínökévé válhatsz a fenntarthatóságnak. Egy bolygónk van, együtt kell rá vigyáznunk.

Az előadások 2021. április 20-26 között lesznek, összesen 5 alkalommal délutánonként 17.00-18:00 óra között.

Helyszín: Zoom alkalmazás


A Humusz Online Akadémia előadásai

2021. április 20: 10 tuti tipp a mosható pelenkákról

Előadó: Csobay Kriszta, a Zöldövezet Társulás Egyesület elnöke, a Zöldmama Tanfolyam Hulladékmentes Pelenkázás kurzus oktatója

Kevesen gondolnak rá, hogy az eldobható pelenka is egyszerhasználatos műanyaghulladéknak számít. Gyermekenként kb. másfél tonna műanyaghulladékot spórolhatunk meg mosható pelenkát használva. Ha Te is gondolkodtál már, hogy váltanál, vagy kisbabát vársz és felkészülnél, hallgasd meg a "mosható pelenka 10 pontot", hogy könnyebb legyen a készletkialakítás, típusválasztás, gyakorlat!

FB-esemény

2021. ápirilis 21: Túlélhetjük-e a műanyagot?

Előadó: Merza Péter, oktatási programvezető

Miért váltak életünk mindennapi részévé a polimerek? Hogyan lehetnek hasznunkra és miért harcolnak ellene a környezetvédők? Az előadásban körképet adnak a csomagolóipar, az egészségvédelem, a műanyagmentesség kérdésköreiben. Ismerd meg a műanyagok fajtáit! Válj tudatosabb felhasználóvá, hallgassd meg az előadást és tedd fel kérdéseidet!

FB-esemény

2021. április 22: Hogyan váljunk fogyasztóból környezettudatos vásárlóvá

Előadó: Urbán Csilla, a Humusz elnöke, környezetkutató, humánökológus

A vásárlások 70%-a impulzusvásárlás - azaz nem kevés pénzt költünk olyan dolgokra, amelyre nem is feltétlen van szükségünk. Nem könnyű tudatosabb vásárlókká válnunk, hiszen úgy tűnik, minden ellenünk dolgozik, beleértve saját érzéseinket, gondolati sémáinkat is. Az előadásban gyakorlati példákat, tippeket ismerhetünk meg, és megválaszolják felmerülő kérdéseinket is.

FB-esemény

2021. április 23: Komposztálási ismeretek kezdőknek és haladóknak

Előadó: Merza Péter, oktatási programvezető

Miért nem járunk nyakig a diófalevélben? Hol komposztáljon az, aki városban lakik? Mit és hogyan érdemes komposztálni? Miért jó ez a környezetnek? Ilyen és ehhez hasonló kérdések mentén áshatjuk bele magunkat (néha szó szerint) a komposztálás tudományába. Ha ezt meghallgatod nem lesz több kifogásod, hogy Te is belevágj.

FB-esemény

2021. április 26: Egyre közelebb a nulla hulladékhoz

Előadó: Szabó György, nulla hulladék programvezető

Már megtetted a kezdő lépéseket, de továbbra is keresed a továbblépés lehetőségét? Milyen hazai és külföldi jó gyakorlatokból lenne érdemes ihletet meríteni? Mit jelent a megosztásos gazdaság, és miért az újrahasználat a sikeres jövő kulcsa? Az előadás mottója: mindig lehetsz még tudatosabb!

FB-esemény

Regisztráció az előadásokra: https://forms.gle/hbcd2piXU1aGShu96

A részvétel díja min. 1000 Ft előadásonként, melyet regisztrációt követően kell átutalni a Humusz Szövetség számlájára:

16200151-00174578 (MagNet Bank)

A közleményben fel kell feltüntetni: név+akademia

A regisztrációs felületen kérjük jelöld meg melyik alkalmon/alkalmakon kívánsz részt venni, és annak megfelelő regisztrációs díjat utalj át.


Kedvezmények:

- Pártoló tagok számára a részvétel ingyenes.

- Az összes előadáson való részvétel 1000 Ft kedvezményre jogosít (4-et fizet 5-öt kap akció)

A regisztrációs díj által a résztvevők hozzájárulnak a szervezet fennmaradásához. Köszönettel fogadják a magasabb összegű felajánlásokat is.


Képek forrása: 1. humusz.hu; 2. pexels.com / ready made

forrás: Humusz Szövetség

A rovat új hírei