A Föld Órája filmpályázat

Hír

2016/03/12

A legjobban sikerült videó(k) bekerülhetnek a nemzetközi Earth Hour 2017 Official Video-ba, ezzel komoly szakmai referenciát nyújtva a jelenet készítőjének.


Háttér:
A Föld Órája a WWF által életre hívott, minden év márciusának egy szombatján megrendezésre kerülő nemzetközi esemény, melyben arra kérik az embereket, hogy kapcsolják le és ki a nem létfontosságú lámpáikat és elektromos berendezéseiket egy órára, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a klímaváltozás elleni cselekvés szükségességére. A kezdeményezés 2007-ben indult Ausztráliából, és 2008-ban vált nemzetközivé. Azóta minden márciusban egy órára kialszik a díszvilágítás a világ legtöbb nagyvárosában. Ez nem csak azt mutatja, hogy az embereket foglalkoztatja bolygónk egészsége, hanem hogy hajlandóak is tenni érte.Magyarország először 2008-ban, vagyis a Föld Órája nemzetközivé válásának évében vett részt az akcióban.

Pályázók köre:
Bármely Magyarországon tartózkodó természetes személy részt vehet a pályázaton. A pályázaton részt venni csak saját szerzői művel lehetséges.

A feladat:
Készíts a megadott paraméterek szerint egy komponált (vágott vagy vágatlan ) maximum 1 perces-es videót a Föld Óráján elsötétülő egy - vagy akár több - ikonikus magyarországi épületről. Pl.: Budai Várnegyed, Lánchíd, Parlament, Hősök tere, Andrássy Út, Citadella, Nemzeti Színház, stb. Nem csupán kamerával, hanem akár drónnal készült felvétellel is nevezhettek. Nem számít a pályázati szabályzat megsértésének, ha a lekapcsolás nem a Föld Órája folyamán, hanem egy másik napon kerül rögzítésre. A közintézmények minden nap 02.00-kor kerülnek lekapcsolásra. /Fontos azonban, hogy valódi lekapcsolást, ne effektelt imitációt tartalmazzon a videó/

Kisfilmek technikai paraméterei:
HD felbontás 1920x1080p
kiterjesztés: mov, mp4, mpeg
képarány: 16:9


Díjazás:
Föld Órája Díj 1. Helyezett
A Föld Órája filmpályázat aranyoklevél
WWF Föld Órája póló
WWF Panda Bolt meglepetés termékek

Föld Órája Díj 2. Helyezett
A Föld Órája filmpályázat ezüstoklevél
WWF Föld Órája póló
WWF Panda Bolt meglepetés termékek

Föld Órája Díj 3. Helyezett
A Föld Órája filmpályázat bronzoklevél
WWF Föld Órája póló

A legjobban sikerült videó(k) bekerülhetnek a nemzetközi Earth Hour 2017 Official Video-ba, ezzel komoly szakmai referenciát nyújtva a jelenet készítőjének. (Az idei nemzetközi kisfilm itt érhető el.)

Zsűri:
Vitray Tamás, a National Geographic Magyarország magazin vezető szerkesztője, és a WWF Magyarország tagjai

Pályázatok benyújtásának módja:
Nevezési díj nincs.
A "Föld Órája video" tárgyal megjelölt videókat file küldő szoftver (pl. weetransfer) segítségével a foldoraja@wwf.hu címre várjuk az alábbiak szerint:
Fájlnév: alkotó neve_video címe_sorszám. Pl.: Kiss Dani_Parlament_1
Az üzenet mezőben a következő információkat várjuk:
Név:
Telefonszám:
E-mail:
Nevezett alkotások darabszáma
Rövid szakmai bemutatkozás: 300 karakter
Pályázati munkák beérkezésének határideje: 2016. Március 21. 8.00 (reggel)

 

forrás: WWF

A rovat új hírei

Hasonló