Csillagséták a Magyar Nemzeti Parkokban

Hír

2018/04/08

Távoli galaxisok, bolygók és csillagok világába kalauzolnak a Magyar Nemzeti Parkok április 13-15-én. Szakképzett túravezetők segítségével az éjszakai égboltot tanulmányozhatják mindazok, akik részt vesznek tematikus túrák valamelyikén.

A természetes fény kiemelt jelentőségére rámutatva hívták életre az egyre népszerűbb Nemzetközi Sötét Égbolt Hét kezdeményezést, aminek mentén a Magyar Nemzeti Parkok is különleges túrákat szerveznek.

A csillagséták programsorozat bepillantást enged a nemzeti parkok éjszakai világába. Egy éjszakai túra már önmagában is különleges élmény, hiszen ilyenkor az emberi érzékelés is más, a látás és a hallás kiélesedik, egészen más arcát mutatja a természet. Az állatvilág egy része is ilyenkor éled, így amellett, hogy a csillagos égboltban gyönyörködhetnek, több éjszakai állatfaj rejtett életét is megismerhetik a nemzeti parki „csillagséták” kirándulói. A szakképzett túravezetők irányításával zajló túrákon, de akár az előadás jellegű programokon is maradandó élményekben részesülhet minden résztvevő.

2017 őszén – a Zselic és a Hortobágy után – immár a Bükki Nemzeti Parkot is csillagoségbolt-parkká nyilvánították, így a kontinensen is egyedülálló látványban lehet része azoknak, akik vállalkoznak az itt meghirdetett éjjeli kirándulások valamelyikére.

A 2018. évi túrák részletes leírása a Magyar Nemzeti Parkok központi honlapján, a www.magyarnemzetiparkok.hu/csillagsetak weboldalon érhető el.

Időpont: április 13-15.
Helyszín: országszerte számos helyszínen

 

forrás: FM

A rovat új hírei

Hasonló