Csillagséták

Hír

írta: Admin
2014/05/17

A távoli galaxisok, bolygók és csillagok világába kalauzolják az érdeklődőket a magyar nemzeti parkok május 24-én, az Európai Nemzeti Parkok Napján. A tizenegy tematikus túrán szakképzett túravezetők segítségével az tanulmányozhatják az érdeklődők az éjszakai égboltot.

A csillagséták programsorozaton a látogatók az égbolt mellett a nemzeti parkok éjszakai világát is jobban megismerhetik, hiszen az állatvilág egy része ilyenkor éled. A magyar nemzeti parkokban a csillagles mindenhol része a kínálatnak, ez egészül ki változatos, speciális helyi elemekkel.

A Hortobágyi Nemzeti Parkban például az egyik túrán kisvasutazással és madármegfigyeléssel egybekötött csillagászati bemutatót tartanak, a másikon pedig még világosban bemutatják a 2011-ben Az év ökoturisztikai tanösvénye címmel elismert ártéri sétautat, majd sötétedés után a Göbén, a Tisza egyik holtágán csónakból figyelhetik meg az eget a résztvevők.

Az Aggteleki Nemzeti Parkban a Mars, a Jupiter és a Szaturnusz lesz az est főszereplője, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban pedig csillagászattörténeti kiállítás előzi meg a megfigyelést.

A túrák részletes leírásai a magyar nemzeti parkok központi honlapján, a www.magyarnemzetiparkok.hu/csillagsetak weboldalon olvashatóak.

A programra az Európai Nemzeti Parkok Napján kerül sor; május 24-én az 1909-ben Svédországban ezen a napon alapított első kilenc európai nemzeti parkra emlékeznek.

 

forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló

Európai Nemzeti Parkok Napja

Május 24-én ünnepeljük az Európai Nemzeti Parkok Napját. Lássuk röviden történetüket, és tekintsünk meg néhány gyönyörű ...

Magyar Nemzeti Parkok Hete

Európa-szerte május 24-én ünneplik az Európai Nemzeti Parkok Napját. Hazánkban is számos program várja az érdeklődőket.