Csocsóasztal és labda az iskolának – szemétből

Hír

írta: Admin
2015/02/17

Most csocsóasztallá válhat a sós magvak, ropik, chipsek csomagolása: a zacskókat, dobozokat gyűjtő és a Chips Brigád – Irány a suli! programba beküldő iskolák közt február 23-án sorsolják ki a sporteszközt.

A legkülönfélébb hulladéktípusokat újrahasznosító TerraCycle a Chio termékeket gyártó Intersnack Magyarország Kft.-vel karöltve tavaly ősszel hirdette meg iskolai gyűjtőversenyét, és továbbra is várja a sós snackek csomagolásait az ország bármely oktatási intézményétől. Biztos nyeremények is várnak a gyűjtőkre: az első tíz, legalább tíz kilónyi csomagolást beküldő iskola 15 labdából álló labdacsomagot kap.  A versenyt megnyerő suli negyedmillió forint értékben zöldülhet meg, profi kertrendező segítségével.

Focilabdák, kosárlabdák és röplabdák járnak azon iskoláknak, ahonnan legalább tíz kilónyi sós magvas, krékeres, chipses zacskó vagy tálca érkezik be a Chips Brigádba. A leggyorsabb tíz intézménynek járó biztos nyeremény mellett 250.000 forint értékű iskolazöldítési program lesz a jutalma annak az iskolának, amely a legtöbb csomagolást küldi be a verseny ideje alatt.

A március 20-ig tartó kihívásban még két havidíj is gazdára vár: a következő egy csocsóasztal, amit a február 20-ig csomagot beküldők közt sorsolnak ki a szervezők február 23-án.

„A jövő feltalálói, sztárjai és bajnokai nevelkednek az iskoláinkban. Fontos, hogy ezek az eleven, mindenre fogékony fiatalok idejében megismerkedjenek a fenntartható jövő fogalmával, és azzal, hogyan lehet ezt elérni. Látniuk kell, hogy egyrészt könnyedén tehetnek magukért, a környezetükért, másrészt, hogy ez akár azonnal is kifizetődhet számukra. Szeretnénk rávezetni őket a tudatosabb életvezetésre és szeretnénk ezt számukra hasznos ajándékokkal jutalmazni; olyan sportszerekkel, amelyek a napjuk aktív eltöltésében segítenek, hogy az agyuk mellett a testüket is tornáztassák.” – mondta el a TerraCycle magyarországi vezetője, German Dániel.

A magyar származású, az Egyesült Államokban élő Tom Szaky által életre hívott TerraCycle célja a szemét fogalmának megszüntetése: azon dolgoznak, hogy minden hulladékot újrahasznosítsanak, így készítenek például chipszes zacskóból, tálcákból táskákat, tolltartókat, illetve műanyag granulátumot, aminek felhasználási területe igen széles, kerti bútorok, kutyatálak is készülnek belőle. A környezettudatosság fogalmával érdemes a fiatalokat mielőbb megismertetni – a cég reményei szerint ezt a célt szolgálja a mostani gyűjtőversenyük is, amiről bővebben a weblapjukon lehet tájékozódni.

forrás: terracycle

A rovat új hírei

Hasonló