„Fókuszban a klímaváltozás”: Fotópályázatot hirdetett felnőtteknek Gyál város Önkormányzata

Hír

írta: ecolounge
2020/10/08

Az éghajlatváltozás negatív hatásaival már a jelenünkben szembe kell néznünk. Szükséges, hogy e hatásokat enyhítsük, ugyanakkor növeljük az alkalmazkodási képességet az egyének és a közösségek szintjén egyaránt.

E célnak az előmozdítása érdekében Gyál Város Önkormányzata versenyt hirdetett a felnőtt lakosok számára. Arra buzdítja a helyieket, hogy a klímatudatos gondolkodás erősítését elősegítendően készítsenek olyan fotókat, melyek az éghajlatváltozás enyhítését, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését, a zöldenergia felhasználásának növelését, a tudatos fogyasztói magatartást, a fenntartható fejlődést szemléltetik.

Az Önkormányzat kreatív pályaműalkotásokat vár. Előnyt jelent, ha a fotók a dokumentáláson kívül, egy egyéni perspektívából mutatják be az adott témát, továbbá ha az élet, az ember, a környezet közvetlen kapcsolata is szerepet kap a kompozícióban. A technikát illetően, nem várja el a professzionális fényképezőgép használatot, azaz az okostelefon mellett a hagyományos, így amatőr, vagy professzionális tükörreflexes fényképezőgéppel készített képeket is elfogadja.

  • A pályaművek beérkezési határideje: 2020. október 11. 24:00

A legjobb pályaművek egy kiállításon kerülnek bemutatásra, ahol a tárlat egy keresztmetszetet mutat Gyál város lakosainak látásmódjáról a klímaváltozás és klímavédelem helyi megoldásai kapcsán.
A dobogós alkotások külön díjazásban is részesülnek. A főnyeremény egy értékes kerékpár.

Bővebb információért kattintson ide.


Képek forrása:
Pexels.com, Szerző: Joshua
Gyal.hu

 

forrás: gyal.hu

A rovat új hírei

Hasonló