"Madarak fényben és árnyékban" - Fotópályázatot hirdettek a 20. Tatai Vadlúd Sokadalom népszerűsítésére

Hír

írta: MTI
2020/07/27

Idén november 28-án rendezik meg 20. alkalommal a Tatai Vadlúd Sokadalmat. A jubileumi eseményre madárfotó-pályázatot hirdettek "Madarak fényben és árnyékban" címmel.

A költöző madarak vonulása idején a tatai Öreg-tavon megrendezett Vadlúd Sokadalom egyedülálló rendezvény, de jó lenne ezt az élményt kiterjeszteni és valamilyen módon az év többi részében is élvezni. Ezért írt ki ismét fotópályázatot a rendezvény főtámogatója, az Envirotis Holding Zrt. - mondta el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában a vállalat kommunikációs vezetője.

Vandlik Antal hozzátette: amatőrök és profi fotográfusok egyaránt pályázhatnak, de csak olyan képekkel, amelyeket még nem neveztek be más kiírásra. Fontos feltétel továbbá, hogy csak etikus elvek alapján készített képeket fogadnak el, amelyek készítésekor a fotós a vadmadarakat szaporodásukban, pihenőhelyükön vagy természetes mozgásukban nem akadályozta.

A nevezési határidő szeptember 20.; a kiírás részletes feltételei az envirotis.hu/fotopalyazat honlapon olvashatók. A pályázat legjobb képeit kiállításon, valamint fotóalbum formájában is bemutatják majd.

Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője a Tatai Vadlúd Sokadalom különlegességeként kiemelte, hogy itt városi környezetben szállnak le a vonuló madarak nagy tömegben, köztük számos ritka, veszélyeztetett faj is, például a kis lilik vagy a vörösnyakú lúd. A látogatókat két nagyméretű, fűtött sátorban előadásokkal, filmvetítésekkel, családi programokkal várják a Vadlúd Sokadalom szervezői.


Kép forrása: flickr.com / Szerző: Artur Rydzewski


forrás: MTI

A rovat új hírei

Hasonló

Frank fotói

Frank imádja a munkáját. Változatos fotógyűjteményeiből a természet és az élővilág megbecsülése köszön vissza.