Generation Awake kampány

Hír

írta: Admin
2014/12/16

A szemléletformáló, nagyközönségnek szóló kampány témája az erőforrás-hatékonyság.

A Generation Awake azt mutatja be, hogy mit tehetünk a mindennapokban a hulladék mennyiségének csökkentése, illetve a víz, az energia, a fa, a fémek és hasonló természeti erőforrások bölcsebb felhasználása érdekében. A kampányt 2011-ben indította az Európai Bizottság környezetvédelmi főigazgatósága, hogy elősegítse az elmozdulást a környezetbarát (körforgásos) Európa irányába. A kampány arra ösztönzi az embereket, hogy gondolják át a fogyasztási szokásaikat, illetve hogy azok milyen hatással vannak a környezetre, a természeti erőforrásokra, az életminőségre, az egészségre és a jóllétre.

Kik tartoznak a kampány célközönségébe?
A 25 és 40 év közöttiek, különös tekintettel a fiatal városi felnőttekre és a kisgyermekes családokra.

Mi az erőforrás-hatékonyság?
Az erőforrás-hatékonyság lényege a több elérése kevesebbel, a korlátozott erőforrások fenntartható használata és a környezetre gyakorolt hatásunk minimalizálása. A jövőnk attól függ, hogyan használjuk az erőforrásokat – a vizet, a levegőt, a fémeket, az erdőket, a termőföldet, az élelmiszert, hogyan őrizzük meg a rendszerek biodiverzitását. Ezek az erőforrások nélkülözhetetlenek a boldoguláshoz és jóléthez, de gyorsabban használjuk fel, mint ahogyan pótolni lehetne őket.
Egyénként és társadalomként is meg kell változtatnunk azt, ahogyan az erőforrásokat használjuk. Akkor mi és gyermekeink jó életminőségre, élénk gazdaságra és egészséges környezetre számíthatunk.


Ki lehet a kampány támogatója?
A Generation Awake kampány üzeneteinek terjesztése iránt érdeklődő köz- és magánszervezeteket várja a szervező a kampány hivatalos támogatóinak sorába. A kampány támogatására jelentkező szervezeteknek ki kell tölteniük a kérelmező űrlapot a kampány webhelyének „A kampány” szakaszában.

Milyen előnyökkel jár a támogatói státusz?
• Ha erőforrás-hatékony üzleti tevékenységet folytat vagy így nyújt szolgáltatásokat, a kampány támogatójává válhat, ez pedig elősegítheti szervezete környezettudatosságának megismertetését.
• Támogatóként olyan infomációkhoz és anyagokhoz juthat, amelyeket felhasználhat hírlevelekben és webhelyeken.
• A kampány képi elemeihez, fényképeihez és videóihoz is ingyen hozzáférhet kiadványai és rendezvényei számára.
• A támogató szervezetek a kampány hivatalos webhelyén is megjelennek.

További információért kattintson a www.generationawake.eu linkre.

A rovat új hírei

Hasonló