I. Öko-Tudatosság Fesztivál

Hír

írta: Admin
2014/05/18

Szinte mindenki hallott már az élelmiszerekben lévő káros adalékanyagokról, a rákkeltő E-számokról, de vajon mi igaz ebből, és mi a legenda? 2014. május 28-án kiderül.

Az egészséges táplálkozás azért fontos, mert a betegségek több mint 70%-a a táplálkozással van összefüggésben. Vagyis nem a bőrön, hanem az emésztőrendszeren keresztül vagyunk a leginkább sebezhetőek. Épp ezért fontos, hogy a vitalitásunk, életerőnk megőrzéséhez tudatosan válasszunk táplálékot, amikor a boltok polcáról leemelünk valamit.

A legtöbb nagy élelmiszergyártó speciális szakembereket, úgynevezett gasztro-pszichológusokat alkalmaz annak érdekében, hogy az ő termékeit válasszuk. Tudatalatti döntéseinket befolyásolásával előfordulhat, hogy nem feltétlenül az egészséges, hanem a kívánatos terméket vásároljuk meg, még akkor is, ha az ipari adalékanyagokból álló mű-étel. Érdemes tehát felkészülten, tudatosan belépni az élelmiszer boltokba.

Ezt a hazánkban igazán hiánypótló témát öleli fel végre az a rendezvény, mely május 28-án lesz a Lurdy Konferencia Központban. Az előadók élelmiszer-ipari szakemberek, van köztük mérnök, biológus, ott lesz az E-számokról írt könyvéről ismert Tóth Gábor, és a bio minősítéseket kiadó magyarországi szervezet vezetője, Dr. Roszík Péter is.

Szintén az előadók közt van Béres Alexandra fitnesz világbajnok, vele is találkozhatnak az érdeklődők, hiszen a táplálkozás mellett a személyre szabott mozgás program is rendkívül fontos.

Video:

 

Dátum: 2014. május 28.
Helyszín: Budapest, Lurdy-ház
További információ a konferenciáról az alábbi weboldalon található: www.okotudatossag.hu

 

forrás: okotudatossag.hu - MyMusic Kft.

A rovat új hírei

Hasonló