Nyílt nap a pedagógusoknak az erdők napján

Ajánló

írta: MTI
2015/03/20

Iskolák és óvodák pedagógusait várják a Budakeszi Vadasparkban szombaton, az erdők nemzetközi napja alkalmából rendezett eseményre.

Iskolák és óvodák pedagógusait várják a Budakeszi Vadasparkban szombaton, az erdők nemzetközi napja alkalmából rendezett Mit adnak az Erdészeti Erdei Iskolák című nyílt napra.

Az ENSZ határozata alapján március 21-e az erdők nemzetközi napja, így ezen a napon az Országos Erdészeti Egyesület, az Erdészeti Erdei Iskolák és a Budakeszi Vadaspark közös programján az oktatók, nevelők kipróbálhatják a Vadaspark programjait, de terveikről és együttműködési lehetőségekről is lesz mód egyeztetni - olvasható a Pilisi Parkerdő Zrt. csütörtöki közleményében.

Az Erdészeti Erdei Iskolák országszerte számos lehetőséget kínálnak a magyar erdei állatvilág, az erdei életközösség, a növények, az állatok és az egész ökoszisztéma működésének megismerésére játékos, interaktív formában, amelyek által gyerekek és felnőttek egyaránt közelebb kerülhetnek a természethez, a természet és az emberi élet összefüggéseinek megértéséhez.

Az évente országosan ötvenezer tanulót fogadó intézmények fő jellegzetessége, hogy fenntartójuk mindig erdőgazdálkodó, ezáltal a programok helyszíne mindig maga az erdő. Az erdei iskolai programokat az erdészek és pedagógusok közösen biztosítják.

A rovat új hírei

Hasonló