Október végén Green Future Conference!

Ajánló

2020/10/22

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete is úgy látja, a jövőben csak egészséges, élhető és nyereséges épületeket éri meg tervezni, és energiahatékonyan, a költségeket optimalizálva, fenntartható módon üzemeltetni.

A klímaváltozás kezelésének halaszthatatlanságáról évek óta beszél a világ, de a cselekvés nem elég erőteljes és gyors. Most viszont a COVID-19 járvány alaposan kiforgatta a sarkaiból a megszokott életünket. Rá kellett döbbentünk, hogy a gyors reagálás, a két lépéssel előbbre gondolkodás, a rugalmasság, valamint az új eszközök, megoldási módok befogadása és alkalmazása a túlélés legfőbb muníciói.

 

ACT!ON Climate vagy NO?ACT

Cselekedjünk vagy maradjunk várakozó állásponton a klímaválságot illetően? - A hosszú távon gondolkodó, felelős politikai és gazdasági szereplők már felismerték, hogy a „zöldítés” és a fenntarthatóság az egyetlen kiút a jelenlegi összetett helyzetből, mely egyszerre kezeli az emberi egészség és a biztonság kérdését is. Mégpedig átfogó, de összetettsége miatt szerte ágazó stratégiákkal.

 

Mit jelent ez az épített környezetre nézve?

A feladat kettős: rövid távon a talpon maradásért, hosszú távon pedig alapvetően az emberi létért kell cselekedni. A globális felmelegedés problémája nem fog elillanni. Gyorsítani kell az épületek egészségre és a környezetre is ártalmas karbonkibocsátásának mérséklését és végül nullára csökkentését. Mindezt a hirtelen megváltozott társadalmi elvárások, a klímaváltozás és a hosszú távú gazdasági rentabilitás miatt is. A jövőben csak egészséges, élhető és nyereséges épületeket éri meg tervezni, és energiahatékonyan, a költségeket optimalizálva, fenntartható módon üzemeltetni.

Október 29-én kerül megrendezésre a Green Future Conference 2020. A járványhelyzetre való tekintettel a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) online platformon tartja meg a minden évben rendszeres eseményt

A szakmai összejövetel szervezője a mielőbbi cselekvésre szavaz a vírushelyzet és a klímaválság kezelésében is. Ezért az idei cél olyan kivezető utak, stratégiák és követendő példák megmutatása, amelyek hatékony gyakorlati lépésekre ösztönöznek.

A konferenciát az épületfejlesztőktől az építészeken és a kivitelezőkön át az épület-üzemeltetőkig és az ingatlan tanácsadókig ajánlják azoknak a szakembereknek, akik biztosabb képet szeretnének arról, hogy…

- Kitűnő lehetőség vagy csak kényszer az épületek zöldítése a piaci szereplők számára?

- Mit tesznek azok a vállalatok, akik tudatosan nem csak a rövid távú túlélésre, hanem egy fenntarthatóbb jövőre készülnek?

- Mennyire lehet egyensúlyt teremteni a környezetvédelmi törekvések, a társadalmi elvárások és a gazdasági érdekek között a jelenlegi helyzetben?

- Hogyan alakulnak a jövő épületfejlesztései a megváltozott körülmények, elvárások és feltételek tükrében?

- Hogyan biztosíthatjuk az épületek „zöld” fejlesztését a COVID-19 után?

A konferencia védnöke és támogatója a Holland Nagykövetség, így két holland példaértékű projekttel ismerkedhet meg, melyek a fenti kérdésekre kitűnő, már működő megoldásokat adnak.

RÉSZLETES PROGRAM ÉS ELŐADÓK ITT.

JEGYVÁSÁRLÁS AZONNAL

 

A konferencia a Holland Nagykövetség, a Saint-Gobain és az Alukönigstahl anyagi támogatásával valósul meg.


Kép forrása: C2C-centre


forrás: HuGBC

A rovat új hírei

Hasonló

Better Places For People konferencia

Egy nap a környezettudatos, ugyanakkor az emberek jóllétét figyelembe vevő építészet, városnegyed-fejlesztés és otthonteremtés ...