Piacok Napja 2019 - Vasárnapi vásárnap a városban!

Hír

2019/09/09

Családi és zenei programok, szemléletformálás, integrált közösségi vásár, közel 200 árus színvonalas portékája, önkéntes véradás, fesztiválhangulat és sok-sok izgalmas élmény vár mindenkit 2019. szeptember 15-én az Erzsébet téren, ahol immár 7. alkalommal rendezi meg  a Piacok Napját a Nem Adom Fel Alapítvány és a Hello Piac, a Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerületi Önkormányzat támogatásával.

A nagy érdeklődésre való tekintettel idén a szervezők dupláznak! A nyárindító Piacok Napja után most itt az őszköszöntő színes, vásári fesztivál, ahol mindenki megtalálja a hozzá közel álló programot.

A Nem Adom Fel Kávézó kávéval, frissítőkkel, finom falatokkal várja a rendezvényre látogatókat. A talpalávalót a BRASS TIME zenekar szolgáltatja.

Az eseményen adományozásra is lehetőség lesz: a helyszínen kihelyezett gyűjtőládákba leadhatók jó állapotban lévő tanszerek, táskák, füzetek, kreatív eszközök és higiénés termékek, tisztálkodó szerek, melyeket a Nemadomfel Házak gyerekei kapnak meg.  Az alapítványt design szemüvegek, kitűzők, karkötők és egyéb termékek megvásárlásával is támogatni lehet.

A rendezvény GYEREK, CSALÁD és KUTYABARÁT!

A belépés INGYENES!

MISSZIÓ

A Piacok Napja fő célja, ahogy eddig is, a fogyatékossággal élő emberek által készített magas színvonalú termékek népszerűsítése, kínálatuk integrálása a sikeres piacok hasonló termékei közé. Noha ugyanolyan értéket és minőséget képviselnek, de mégsem kapják meg azt a teret és figyelmet, amelyre méltóak lennének. A Segítő Vásárlás védjegyét használó, fogyatékossággal élő embereket foglalkoztató civil szervezetek is szép számban jelen lesznek a rendezvényen.

Mi várható?

KÖZÖSSÉGI PIAC

Design, vintage, antik, retro, kézműves - ruhák, tárgyak, kiegészítők, ékszerek, ajándékok, kincsek! Itt aztán minden megtalálható, ami különleges és egyedi!

Egy különleges nap mikor több piacról egyszerre egy helyen kínálják az árusok a portékáikat hatalmas választékban. A forgatagban kiemelt helyet kapnak a fogyatékossággal élő alkotók termékei.

SZEMLÉLETFORMÁLÁS

Először a Piacok Napján egy érzékenyítő csapat tagjaival a résztvevők kipróbálhatják, milyen jelelve kávét, üdítőt kérni a Nem Adom fel Kávézó munkatársaitól, fehér bottal sétálni, vásárolni egy „láthatatlan” piacon, vagy kerekesszékkel utat találni a tömegben. A Sziget Fesztiválon debütált XS Land csapata szeretettel vár mindenkit!

ÁLLATSIMOGATÓ

Az Állatrendőrség Alapítvány részvételével a helyszínen lehetőség lesz kutyusok és cicusok simogatására, valamint arcfestésre.

VÉRADÁS

A Magyar Vöröskereszt 11-16 óráig várja az önkéntes véradókat.

GYEREKPROGRAM

A kezdeményezéshez az Egyszülős Központ is csatlakozott, mely a gyermekeket izgalmas játékokkal, foglalkozásokkal, a szülőket tanácsadással várja egész nap.

ÖKO-SAROK

A  rendezvényen kiemelt szerepet kap a környezettudatos, fenntarthatóbb, csomagolásmentes életmód. A Kiskert Piac meet up programjával csatlakozott az eseményhez.

 

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/1460553517434374/

Infó: info@hellopiac.hu


Kép forrása:  programfurkesz.huHello Piac

 

 

 

forrás: Hello Piac

A rovat új hírei

Hasonló