Újra itt az Ablakon Bedobott Pénz - a programra 2016 szeptember 30-ig lehet jelentkezni

Hír

2016/09/19

A KÖVET Egyesület idén is megversenyezteti a környezetvédelmi és gazdasági megtakarítások bajnokait. A civil szervezet immár 12. alkalommal szervezi meg az Ablakon Bedobott Pénz Programot.

A program keretében az egyesület összegyűjti azokat az intézkedéseket, projekteket, beruházásokat, amelyek mind környezeti, mind gazdasági szempontból előnyösek. A programba jelentkezett vállalatok, önkormányzatok esettanulmányokon keresztül mutatják be, hogy a környezetvédelemre fordított kiadások nem ablakon kidobott pénzt jelentenek, hanem pénzügyileg is megtérülhetnek, és gazdasági haszonhoz, előnyhöz juttathatják a környezettudatos vállalkozásokat, szervezeteket.

Miért érdemes csatlakozni? A legkiválóbb intézkedéseket Környezeti Megtakarítás Díjjal jutalmazza a szakmai zsűri 5 kategóriában. A díjakat ünnepélyes keretek közt, a 2017. május 26-i konferencián vehetik át a díjazott szervezetek képviselői. A díjazott szervezetek sikeres intézkedéseikkel továbbjuthatnak az Európai Üzleti Díj a Környezetért elnevezésű nemzetközi versenyre. Az esettanulmányban bemutatott beruházások és intézkedések hitelességét a KÖVET szakértője helyszíni audit keretében vizsgálja meg. A résztvevő szervezetektől 1 fő 2017-ben ingyenesen részt vehet egy KÖVET rendezvényen teljes ellátással. A beküldött esettanulmányok bekerülnek az Ablakon Bedobott Pénz című kiadványba és az online adatbázisba. A kiadványból minden résztvevő szervezet előre egyeztetett számú tiszteletpéldányt kap. A résztvevők és a díjazottak megjelennek a www.ablakonbedobottpenz.hu honlapon, a Lépések című szaklapban és a programhoz kapcsolódó sajtóközleményekben. A programról és a díjazottak környezeti projektjeiről beszámolnak az ABP program médiatámogatói. A díjazottak szerepelnek a programról készülő kisfilmben.

Előző évek (2002 – 2014) eredményei:

  • 487 tagvállalati intézkedés
  • 31,05 milliárd Ft megtakarítás
  • 210 895 érintett munkavállaló
  • 529 000 tonna CO2 megtakarítás
  • 860 GWh megtakarítás
  • 710 930 tonnával kevesebb hulladék

Az Ablakon Bedobott Pénz Program öt kategóriában díjazza a résztvevőket. A megmérettetésre szeptember 30-ig lehet jelentkezni egy szándéknyilatkozat kitöltésével. A díjazottak esettanulmányait az egyesület a 2017-es Ablakon Bedobott Pénz című kiadványában, valamint a www.ablakonbedobottpenz.hu oldal online adatbázisban teszi közzé. A honlapról letölthető a részletes pályázati kiírás.


forrás: KÖVET

A rovat új hírei