Zöldmag Fesztivál – Hasznosítsd MAGad újra meg újra!

Hír

2016/04/14

Idén is kreatív és tartalmas kikapcsolódást ígér az ingyenes ZöldMag Fesztivál az egész család számára. Április 23-án reggeltől estig, több mint 40 programmal várja a fesztiválozni vágyókat  az Andrássy úti, MagNet Közösségi Házban.

Felnőttek és gyerekek sokszínű előadásokon ismerkednek a zöld életmód fortélyaival, továbbá kézműves foglalkozásokon, zöld ötletek megvalósításán, gyerekprogramokon és az alkotó műhely kreativitásain keresztül nyernek betekintést egy környezettudatosabb világba.

MAGvas gondolatok, előadások a fenntarthatóságról és a megújuló energiákról.

Novák Péter lesz a házigazda, és jelen lesz a Greenpeace, a Humusz Szövetség, a Felelős Gasztrohős, az Erdőmentők, és még sokan mások. Workshopokon, interaktív előadásokon keresztül ismerkedhetnek meg a fenntartható létezés módjaival, a felelős étkezéssel, az ökológiai gazdálkodással, a balkonládás termesztéssel és egyéb, hasznos zöld témával. Megtanulhatnak pénztárcát, noteszt készíteni hulladékból, főzeteket gyógynövényekből, természetes fürdőgolyókat, káros anyagoktól mentes tisztító és tisztálkodó szereket.

Az Ökofilmklub szervezésében Magyarországon először kerül levetítésre a provokatív Cowspiracy c. dokumentumfilm.

Interaktív kiállítást tekinthetnek meg a fenntarthatóságról és a Védegylet jóvoltából itt kap helyet a Föld-Rablás c. kiállítás is.

S hogy a család apraja is tartalmasan töltődjön, a gyerekszobában a ZöldMag Fesztivál teljes ideje alatt jobbnál jobb programok színesítik a napjukat. A Belső udvarban a Napszínpad Társulat zöld meséje szórakoztatja őket és lesz számukra közös zenélés és kreatív foglalkozások is. Ezeken keresztül belekóstolhatnak az újrahasznosítás szépségeibe és játékos formában ismerhetik meg, hogy miért fontos a környezetvédelem.

A Fesztivál zárásaként pedig közös örömzenélésre és táncra hívnak, egy igazi MAGic partyra.

Gyere, csatlakozz a környezettudatos közösségi szemléletformáláshoz!


forrás: MagNet Közösségi ház

A rovat új hírei

Hasonló