Zöldmag Fesztivál

Hír

2015/04/07

Április 18-án újra kreatív és tartalmas kikapcsolódást ígér az ingyenes ZöldMag Fesztivál az egész család számára. Szeretné Novák Pétert egy másik oldaláról megismerni? Kíváncsi, mi újat mutat a Humusz Szövetség, a Greenpeace, a Slow Budapest, a Messzelátó Egyesület és még sokan mások? Ha Ön is a fesztiválozni vágyók körébe tartozik, akkor reggeltől estig, több mint 30 programmal várja az Andrássy úti MagNet Közösségi Ház.

Felnőttek és gyerekek egyaránt számtalan előadáson, kézműves foglalkozáson, gyerekprogramon és az alkotó műhely kreativitásán keresztül ismerkedhetnek egy környezettudatosabb világgal. Lesz még Redesign Vándorkiállítás, különleges magok és palánták vására, ehető virágok kertje, filmvetítés és mindezt finom ételekkel fűszerezik.

  • Kiderül, hogyan lehet öko-háztartást vezetni és milyen trükkök, praktikák léteznek az energiafelhasználás csökkentésére. Sőt, kipróbálhatja, hogy egy-egy zöld ötlet hogyan valósítható meg a gyakorlatban.
  • Készíthetsz öko hangszert és ékszert hulladékból, főzetet gyógynövényekből, parfümolajat illóolajokból, káros anyagoktól mentes tisztító és tisztálkodó szereket.
  • Az előadásokon többet tudhatsz meg az életmódváltáshoz vezető útról, a fenntartható módon való létezésről, a felelős étkezésről, a közösségi és városi kertészkedésről, a légszennyezésről, a méhek fontosságáról, a hulladék felhasználásról és még számos hasznos témáról.
  • Szeretnéd, hogy a család apraja is tartalmasan töltődjön? Jó helyen jársz, hiszen a Gyerekszobában jobbnál jobb programok színesítik a napjukat. Lesz mese, közös zenélés, kreatív foglalkozás, valamint ismerkedés a delfinek világával. Ezeken keresztül belekóstolhatnak az újrahasznosítás szépségeibe és játékos formában ismerhetik meg, hogy miért fontos a környezetvédelem.
  • A Fesztivál zárásaként pedig táncos EgyüttLét MAGic partyval búcsúznak, ahova – a stílusosság jegyében – mindenkit zöld ruhában várnak.

Meglepetéssel is készülnek, hogy tovább színesítsék, zöldítsék a Fesztivált.

Csatlakozzon és kapcsolódjon a környezettudatos közösségi szemléletformáláshoz!

Az esemény weboldala itt, facebook oldala itt érhető el.

 

A rovat új hírei

Hasonló

A maradék, ami nem hulladék

A projekt a tárgyi adományozás kultúráját és ezzel párhuzamosan a hulladékcsökkentést hivatott népszerűsíteni.