Oroszlánok mentették meg a kislányt

Hír

írta: ecolounge
2015/10/26

Ütötték-verték a házasságra kényszerített, elrabolt kislányt. Oroszlánok ijesztették el a támadókat.

Etiópiában hét férfi rabolta el otthonából a 12 éves kislányt. Házasságra akarták kényszeríteni, ám ő nem állt kötélnek, ezért naponta többször is megverték. A legutóbbi bántalmazás alkalmával arra járó oroszlánok keltek a gyermek védelmére, a támadókat elkergették, majd őrt álltak a kislány körül. Fél napig vigyáztak rá. Amikor a rendőrség odaért, az oroszlánok "a kislányt csak úgy ott hagyták, mint egy ajándékot, és visszatértek az erdőbe." - nyilatkozta a helyi rendőrségtől Wondimu Wedajo őrmester.

Ezután kórházba szállították, sebeit ellátták. Fizikailag hamar rendbe jön, pszichológiai felépülése azonban a hatalmas trauma miatt több hónapig is eltarthat. (Az Egyesült Nemzetek Szervezete (UN) szerint az etiópiai házasságok 70%-a emberrablással köttetik.)

"Ha az oroszlánok nem sietnek a segítségére, sokkal rosszabb is lehetett volna. Előfordul, hogy a támadók megerőszakolják, a felismerhetetlenségig összeverik a lányokat" - mondta az őrmester.

Stuart Williams vadvilág szakértő szerint a három nagymacska a kislányt kölyöknek nézhette, sírását egy kölyök oroszlán sírásával téveszthették össze, ez lehet a magyarázat arra, hogy miért nem ették meg. Mindenesetre a helyiek csodaként tartják számon a történeten.

A fekete sörényükről ismert etiópiai oroszlánokból napjainkra nagyjából már csak ezer példány maradt, elsősorban az orvvadászat eredményeként.

 

forrás: nbcnews.com

A rovat új hírei

Hasonló

Az "oroszlánsuttogó"

A zoológus szabadidejében az állatok viselkedését kutatja saját magánrezervátumában.