Az "oroszlánsuttogó"

Hír

írta: Admin
2013/11/20

Az "oroszlánsuttogó" Kevin Richardson zoológus szabadidejében az állatok viselkedését kutatja saját dél-afrikai magánrezervátumában.

Kevin kezdetben két kölyökoroszlán viselkedését tanulmányozta, ők voltak a rezervátum első lakói. Egy évtized alatt szoros kapcsolatot alakított ki a kibővült, akkor már 38 egyedből álló falkával.

Sokak szerint ez nem helyes, mert így felborítja a természet egyensúlyát. Az "oroszlánsuttogó" véleménye szerint azonban ez csak egy csepp a tengerben: "Mi már akkor beavatkoztunk a természet rendjébe, mikor befogtuk az első állatokat. De itt nem beszélhetünk "láncokról és korbácsról", mivel ez a kapcsolat szereteten és bizalmon alapul."

Ezzel a szokatlan módszerrel próbál jobb életet biztosítani a fogságban lévő oroszlánoknak.

A nőstényoroszlánokat nem zavarja ha a kölykökkel játszik, a hímek pedig egyenrangú félként kezelik. Úgy tűnik tehát, hogy a falka teljes értékű tagjává vált. Kevin egyenesen az állatok szemébe néz, aztán önfeledten játszik velük. Állítása szerint sikere a magabiztosságában rejlik. "Másodpercek alatt meg tudnának ölni, de ez engem nem zavar. Ha a halálom után visszatérhetnék, ugyanezt csinálnám.

Sokak hálásak Kevinnek, mert munkásságának köszönhetően kellő figyelmet kapnak a kihalófélben lévő oroszlánok. Kevin által készített videók bátorítólag hathatnak az emberekre, így nő az esélye, hogy végső soron mi magunk is tehetünk valamit az állatok védelméért.

 

forrás: inhabitat.com

A rovat új hírei

Hasonló