Megkezdte működését a százhalombattai naperőmű

Hír

írta: MTI
2018/11/07

Százhalombatta energiatermelésének új mérföldköve a MET Dunai Solar Park, hiszen közel 9000 háztartás ellátásához elegendő villamos energiát termel.

A 17,6 megawatt (MW) kapacitású naperőmű a vállalatcsoporthoz tartozó Dunamenti Erőmű ipari területén épült meg. A cégcsoport első megújulóenergia-beruházása a legújabb technológiákra épülő létesítmény, a várható élettartama legalább 25 év, az első húsz évre a kötelező átvételi (KÁT) engedély szerinti szerződés biztosít árbevételt.

A MET-csoport a beruházás előkészítését 2016 elején kezdte meg, az építkezés 2018 augusztusában fejeződött be, az előzményekről itt olvashat. A 25 millió euró értékű beruházást piaci alapú banki projektfinanszírozás bevonásával, állami támogatás nélkül hajtották végre.

A svájci központú MET-csoport európai integrált energiavállalat, tevékenysége kiterjed a földgáz-, az áram- és a kőolajpiacra. Leányvállalatai révén 15 országban van jelen, 23 nemzetközi kereskedelmi ponton és 28 ország gázpiacán aktív. A MET-csoport új üzleti stratégiájának kulcseleme a sokoldalú eszközportfólió kiépítése, amelynek elengedhetetlen része a megújuló energiaforrások felé nyitás: A vállalat további befektetéseket is tervez, összesen 50-100 megawatt beépített teljesítményű napelempark létrehozása a cél Magyarországon.


Kép (illusztráció) forrása: pexels.com

forrás: MTI, MET

A rovat új hírei

Hasonló