700 éves fa köré épült - Íme a világ egyik legkülönlegesebb vasútállomása

Hír

írta: ecolounge
2017/02/19

A helyiek megmentették a szentként tisztelt fát a kivágástól. A történet remek példája annak, mire képes a közösségi összefogás.

Az Osaka északkeleti részén található Kayashima-állomás minden kétséget kizáróan egyike a világ legvarázslatosabb állomásainak, és ez nem utolsósorban a helyiek fák iránti tiszteletének köszönhető. A vonatállomás tetejéről ugyanis egy körülbelül 700 évesre becsült kámforfa lóg ki. A növény korát ugyan nem tudják pontosan meghatározni, mivel ezen a területen évszázadokon át nem volt jellemző a módszeres dokumentáció, annyi bizonyos, hogy valamikor a 14. században szökkent szárba.

Amikor az állomást 1910-ben megnyitották, a fa még az állomás mellett állt, ahogy azonban növekedett a népesség, megszületett az igény az épület bővítésére. Az új terveket 1972-ben fogadták el, melyekben a fa kivágása is szerepelt. Azonban, amikor a helyiek értesültek a lelketlen tervről, óriási felháborodás támadt, sőt, különféle babonák is szárnyra kaptak, például, aki csak megpróbálja kivágni a szentként tisztelt fát, arra szerencsétlen események sorozata vár.

A hivatal végül a nagy nyomás hatására lemondott a fapusztításról, és átrajzolta a terveket, melyekbe immáron belekalkulálta a növényt is. Az építkezés 1973-ban kezdődött, 1980-ban fejeződött be, és a fa tövénél egy kis emlékhelyet is létesítettek. A történet remek példája annak, mire képes a közösségi összefogás.forrás (nyitókép): nikkei

forrás: wikipedia

A rovat új hírei

Hasonló

A halhatatlan fa

India egyik nemzeti jelképe, állítólag Buddha is egy ilyen fánál világosodott meg, és Nagy Sándor is hűsölt alatta. Bemutatjuk a ...