Filmpályázat: Íme az idei nyertesek!

Hír

írta: ecolounge
2016/06/06

Lezajlott az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) filmpályázatának döntő zsűrizése és átadták a díjakat a legjobb, legkreatívabb filmek készítőinek 2016. május 31-én Budapesten, az Anker Klubban. A megmérettetés keretében a pályázóktól azt kérték, „fordítsák le” a mindennapok nyelvére, mit is takar a környezettudatosság fogalma. Az OKTF NHI Filmpályázatára összesen 81 kisfilm érkezett be.

Ebben a műfajban ma a legnehezebb feladat áttörni azt az információs zajt, amelyben élünk – hangzott el a beérkezett filmek értékelése során a zsűritagoktól, akik szerint csak úgy lehet a közönséget, a célcsoportot elérni, ha a filmek valamilyen pluszt tartalmaznak. A zsűrit Novák Péter színész, rendező, Pokorny Lia színésznő, Vadon János, rádiós műsorvezető, valamint Scodnik Kinga, az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság titkárságvezetője alkotta.

Az idei filmpályázat döntőjébe az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség és a kiíró OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság munkatársai választották ki a 18 legjobb alkotást. A végső zsűrizés keretében az alábbi videók készítőit találták a legjobbnak a zsűritagok.

A Tinik (14-18 év közöttiek) korcsoportjában az alábbi díjakat ítélte oda a zsűri:

I. helyezett: Póré Marcell - Légy Te is válogatós!

II. helyezett: Matyovszky Benedek, Lemle Béla - Pofagyalu

III. helyezett: Sőregi Soma Sándor - Támad a szemét!


A Fiatalok, de már felnőttek (19-30 év közöttiek) korcsoportban az alábbi díjakat ítélte oda a zsűri:

I. helyezett: Rózsa Gábor - Több időt nyersz

II. helyezett: Molnár Kristóf - Kukakapitány

III. helyezett: Szabó Gergő Ferenc - PetMester

Különdíj: Kump Edina, Kőszegi Tamás - Kumpék és Kőszegiék csodálatos élete

Különdíj: Zsólyomi Fruzsina, Szepesi András, Seres Balázs - „nem zavar”


A 30+ (30 év fölöttiek) korcsoportban az alábbi díjakat ítélte oda a zsűri:

I. helyezett: Földes Tamás - 2074 - Budapest

II. helyezett: Horváth Pál - Eltévedve

III. helyezett: Manga István, Soós Alexandra, Soós Dániel - Csak EGY

Különdíj: Horváth Pál - Eltévedve

A díjazottak az oklevél mellé különböző értékű Media Markt ajándékkártyát kaptak jutalmul, annak érdekében, hogy a jövőben még jobb, komolyabb eszközökkel tudjanak filmeket készíteni akár a környezettudatossághoz kapcsolódó témákról.

A filmpályázat keretében az OKTF NHI 30-90 másodperc közötti hosszúságú videókat várt. Az alkotóktól azt kérték, mutassák meg, számukra mit jelent a környezettudatosság, a környezetünkre való odafigyelés. A pályázat célja az volt, hogy a mindennapok nyelvére „lefordítsák” ezt a fogalmat.

Az OKTF NHI immár harmadszor írta ki filmpályázatát, amelyre 2014-ben 18, 2015-ben pedig 83 kisfilmet készítettek el és küldtek be az alkotók.


forrás: OKTF-NHI

A rovat új hírei

Hasonló

Itt az idei OHÜ filmpályázat

Újra meghirdeti Filmpályázatát az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ). A legjobb fiatal alkotókat majd kétmillió ...