Zseniális magyar videó nyert a Nemzetközi Köztisztasági Világszervezet pályázatán!

Hír

írta: ecolounge
2016/08/09

A Nemzetközi Köztisztasági Világszervezet idén negyedik alkalommal írta ki rövidfilmversenyét, az ISWA Video-díjat. Tartoltak a magyar alkotások!

Az ISWA Video Award egy évente megrendezésre kerülő online rövidfilmverseny, amelyet mindig egy adott témában írnak ki. A mostani megmérettetésen a nevezőknek hulladék témáját, mint az egyik legnagyobb globális társadalmi problémát kellett bemutatniuk. Azt a szervezők teljes egészében a versenyzőkre bízták, hogy milyen műfajjal indulnak - dokumentumfilmmel, játékfilmmel, animációs filmmel vagy ezek kombinációjával -, illetve szabad kezet adtak abban is, hogy technikailag miként valósítják meg elképzeléseiket. Megkötés persze azért volt, a videó hossza, amelyet idén 30 és 80 másodperc között határoztak meg.

Az ISWA (International Solid Waste Association / Nemzetközi Köztisztasági Világszervezet) non-profit szervezet, mely célkitűzése a fenntartható hulladékgazdálkodás szakszerűségének elősegítése világszerte. A Nemzetközi Köztisztasági Világszervezetnek 34 nemzeti tagja van.

A zsűri a beérkezett alkotások közül 34 videót választott, melyek esélyesek voltak a dobogóra, végül a következő művek nyertek:

Az első helyezett, Horváth Pál: A kezdet és a vég? (The beginning and the end?)

A második helyezett Denniel Steven Sy a Fülöp-szigetekről, 60 seconds (60 másodperc) című videójával

A harmadik helyen ismét magyar versenyzőt találunk, Bodnár Gábort A szemét nem szelektálja magát (Waste doesn’t select itself) című videójával.

Balla Gábor: Ne veszítsd el a motivációd (Don’t waste your motivation)

 

Restu Ramadhan Fauzi, Indonéziából: Mindenki problémája (Everyone's Problem)

A 2015-ös győztes, a brit Maggie Steptoe ISWA videója.

Az ISWA oldalán több nevező videója is megtekinthető.

A díjátadóra a szerbiai Novi Sad-ban kerül sor a szeptember 19-21 között megrendezésre kerülő ISWA Világkongresszuson.


forrás: iswa.org, szelektalok.hu

A rovat új hírei

Hasonló