Íme a válásra buzdító úszó ház: az ötlet a lakóhajók mintájára és a válási statisztikák hatására született

Magazin

2016/09/01

A két, egyforma részre szétválasztható, előregyártott úszó otthon ötlete Omar Kbiri holland vállalkozó és PR szakértő fejéből pattant ki, aki hisz abban, hogy ezzel a megoldással megkönnyíthető a válás utáni osztozkodási procedúra.

Elképzelését az amszterdami székhelyű OBA stúdióval szövetkezve valósította meg. Elmondása szerint a ház a kapcsolat dinamikáját követve alakítható, vagyis ha a benne lakó pár szakít, a ház is kettéválasztható, ha pedig mégis meggondolják magukat, egyszerűen újraegyesíthetik nemcsak a kapcsolatot, de az otthonukat is. Sőt, ezzel a hordozható házzal az elvált nők és férfiak is könnyedén egyesíthetik erőforrásaikat. Az alkotók bíznak abban, hogy a friss házasok pozitívan fogadják a házakat, de egyszersmind úgy vélik, hogy a válások növekvő számával ez a konstrukció is egyre időszerűbb lesz.

Az úszó házakat a holland csatornákon úszkáló lakóhajók ihlették, de Európa más országaiban is szeretnék bevezetni őket, ahol erre a válások számából következtetve lehet igény: többek között Portugáliában, Belgiumban és Magyarországon. Bármennyire praktikus is legyen azonban a szétszedhető ház, mégiscsak kétséges, hogy a friss házasoknak van-e kedvük olyan házba költözni, mely a válásukat vetíti előre.

Képek forrása, további információk a koncepcióról: OBA Studio


forrás: mnn.com

A rovat új hírei

Hasonló

Mi kell egy ökoházhoz?

A meg nem épített ház a legzöldebb ház. Ha mégis építkezünk, akkor méret szempontjából a minimalizmusra és a közműmentes ...