Vízen ringatózó ökoházikó - Az újrahasznosított anyagokból készült otthon energiaellátását napelemek biztosítják

Magazin

2015/03/09

Napelemes, vízi otthon újrahasznosított anyagokból.

Akinek fontosabb, hogy a vízre lásson, minthogy kertje legyen, annak bátran ajánlható a WaterNest 100 (Vízi fészek 100) nevű, bájos és ökologikus, úszó otthon. A családi fészket Giancarlo Zema tervezte és az EcoFloLife nevű cég valósította meg többéves kutatómunka után.

A kis környezeti terhelésű, ringatózó lakhely kellemes megoldás lehet azoknak, akik a természettel harmóniában szeretnének élni, és persze megvan az anyagi erőforrásuk is ehhez a különleges otthonhoz. A ház újrahasznosított, illetve fenntartható anyagokból készült, sőt, 98 százalékban újra is hasznosítható.

A gömbölyded otthon alapterülete 93 négyzetméter, magassága 4 méter, az átmérője pedig 12 méter. Anyaga rétegelt lemez és alumínium. A fából készült tetejét 60 négyzetméternyi napelem borítja, melynek teljesítménye 4kWp.

kWp – kilowatt peak
Napelemek esetében a névleges csúcsteljesítmény. Általában így határozzák meg a napelem-rendszerek méretét. Nem összekeverendő a KWh-val, amely az elvégzett munka, azaz a rendszer energiatermelése.

A beltéri világosságról 4 tetőablak gondoskodik, emellett a nagyméretű oldalablakokon is árad be a fény.

A beltér elrendezése személyre szabott és a különböző igényeknek megfelelően alakítható. Lakás mellett irodaként, étteremként, boltként és kiállítótérként is funkcionálhat.

 


A rovat új hírei

Múltidéző fatemplomok

A fatemplomok mekkája Oroszország, ahol ezek a különleges építmények az építészeti örökség szerves részét képezik.

Hasonló

Lakótelepek a vízen

Települések a hullámok hátán, azaz példaértékű megoldások arra az esetre, ha a szárazföldet elöntené a víz.