Mobil hotelszoba, mely megrendelésre költözik

Hír

írta: ecolounge
2016/10/02

A svéd szállodalánc szállítható szobáit eddig több, mint 40 különböző helyszínen húzták fel, az apartmanok lényegében bárhol beüzemeltethetőek.

A Scandic Hotels nevű svéd szállodalánc 2014 óta működteti két mobilapartmanját Észak-Európában. Scandic to Go (Scandic elvitelre) elnevezésű hotelszobáit oda szállítják, ahol vendégeik épp tartózkodni szeretnének, és eddig több, mint 40 különböző helyszínen húzták már fel a madárlátta nyaralókat Dániától Finnországon és Svédországon keresztül Norvégiáig.

A 18 négyzetméteres szoba terasszal rendelkezik, két ágy található benne, főzőszett kávé és teakészítéshez, WiFi, valamint légkondi tartozik a szolgáltatáshoz. A fürdőszoba megegyezik a hagyományos hotelekével, zuhannyal és a szokásos kiegészítőkkel szerelték fel. Víz- és szennyvíztartály tartozik hozzá, az elektromosságot pedig a legtöbb helyen a helyi áramforrások szolgáltatják, míg a lakatlan helyeken generátort használhatnak a lakók.

Johan Michelson, a Scandic Márka és Termékek részlegének alelnöke szerint a mobilhotel elképzelése két trendet egyesít, az egyik az „elvihetőségé” (szerk: mobilitást is érthetjük ezalatt), a másik az élménygyűjtésé. A két igény egyesítésével pedig remélik, hogy különleges élményt adhatnak ügyfeleik számára.

Ahogy a videóban is láthatjuk, az apartmanok valóban bárhol beüzemeltethetőek, csakis a kliens fantáziája szabhat határt, és persze a pénztárcája (szerk: valamint - bizonyos esetekben - a helyi engedélyeztetés). Egy éjszaka a mobilházikóban körülbelül 78 000 forintba kerül, ez persze nagymértékben függ a szállítás költségeitől is.

 

forrás: contemporist.com, dailymail.co.uk

A rovat új hírei

Hasonló

5 mesebeli hobbitház

Varázslatos és időtálló építmények, tökéletes harmóniában a környezettel.