Sosem látott világokba kalauzol a Kék Bolygó második része

Hír

2017/10/11

Október végétől láthatjuk a BBC legújabb természetfilm-sorozatát. A film narrátora David Attenborough.

Néhány hete került fel az internetre a Kék Bolygó című természetfilm második sorozatának előzetese, mely az óceánok világába kalauzolja a nézőt. Az innovatív technológiával készült hét epizód során sosem látott, víz alatti történetekbe pillanthatunk bele Hans Zimmer és a Radiohead zenéjével kísérve.

- Az óceán a föld legnagyobb élőhelye. Egy nemzedékkel ezelőtt a Kék Bolygó bepillantást adott a hullámok alatti életbe, de ma már sokkal többet tudunkmondja Sir Attenborough a film előzetesében, mely 16 évvel az első sorozat után, és egy évvel a Bolygónk, a Föld 2 rekordsikerét követően kerül képernyőre.

A BBC stábja négy éven keresztül forgatott a víz alatt, melynek során eddig feltérképezetlen régiókat fedeztek fel és olyan, különleges viselkedésformákat filmeztek le, mint a szőrös jetirákok (Kiwa hirsuta) tánca, vagy az ausztráliai delfinek trükkös vadászstratégiája.

2012 óta a Kék Bolygó csapata 125 expedíción vett részt, 39 országot látogatott meg, és mindegyik kontinens partjainál, valamint az összes óceánban filmezett.  Tony Hall, a BBC vezérigazgatója elmondta, hogy a stáb igazi pionírokból áll, akik a tudomány és a filmezés határait feszegetik. Több, mint 1000 órát töltöttek víz alatt, hogy elhozzák a nézőknek a történetmesélés, a kreativitás és a technológia találkozásából születő fúziót.  – Sosem volt fontosabb, hogy mindenkinek megmutassuk a természet csodáit, hogy tanítsuk a gyerekeket és a felnőtteket – hogy megőrizzük a bolygót a következő generációknak - tette hozzá.


Cikk forrása / Kép forrása: Az előzetes borítóképe (youtube)

 

forrás: telegraph.co.uk

A rovat új hírei

Hasonló

A természet zenéje

Diego Stocco zenét komponál ágak, kókuszok, mandulák, sőt, méhek hangjaiból.