Hobbikertészből őstermelő - Néhány lépés az önfenntartás irányába Nem kell különösebb szakértelem ahhoz, hogy megtegyük az első lépéseket az “önfenntartás” irányába: mint kezdő kertészek ...
Műanyagemésztő szarvasmarhák? Régóta folynak kutatások olyan enzimekkel kapcsolatban, melyek képesek lehetnek lebontani a műanyagokat. Tudósok most olyan ...
További több mint 25 tonnával csökkenti a SPAR a műanyaghulladékot Az áruházlánc alapításától aktívan elkötelezett a környezetvédelem iránt. Fenntarthatósági stratégiájának köszönhetően ...
Már látogatható! - Lezárult a földtani örökséget bemutató turisztikai fejlesztéssorozat a Balaton-felvidéken Lezárult a földtani örökséget bemutató hároméves mintegy 275 ezer eurós (90 millió forint) turisztikai fejlesztéssorozat, ...
Miből és meddig ehetünk még finomat? Ha tudatosan figyelnénk rá, mi kerül az asztalunkra és a tányérunkra, nemcsak arról gondoskodnánk, hogy unokáink is ismerjék még ...
A GMO meccs még tart! - Így teszi tönkre a környezetet a génmódosítás A génmódosításnak az ismert következmények mellett számtalan nem várt hatása lehet.
Miért jó környezetünknek és a gazdaságnak, ha a szabálytalan gyümölcsöt és zöldséget választjuk? A veszteség nagy része elkerülhető lenne, ha nem ódzkodnánk a szabálytalan zöldségtől és gyümölcstől, odafigyelnénk a ...
Védelmet kaptak a méhek: az EU betiltotta három méhgyilkos vegyszer uniós használatát A Greenpeace Magyarország üdvözli, hogy az Európai Unió tagországainak többsége megszavazta három méhgyilkos rovarölő szer ...
Globális felhívás az élelmiszerpazarlás ellen A jól működő élelmiszer-ellátó rendszerek jelentenék ehhez az alapot, de nagyobb hangsúly kell az együttműködésekre.
Krokodiltámadásban vesztette életét a Financial Times egy fiatal újságírója Srí Lankán A 24 éves brit újságírót akkor ragadta el egy krokodil, amikor éppen kezet akart mosni egy folyóban a népszerű szörfös ...
6 termés, ami régen egészen másképp nézett ki - a zöldségek és gyümölcsök sokat változtak az idők során Az emberek több száz éve is keresték annak a módját, hogy nagyobb, szebb és ízletesebb gyümölcsöket, zöldségeket termeljenek, ...