Most környezetbarát naptár vásárlásával támogadhatod a menhelyi kutyákat!

Hír

2020/10/19

Hogyan támogathatod egyszerre a rászoruló kutyákat és védheted a Földet? Most itt a Lelenc Kutyamentő Egyesület új naptára, aminek elkészítésekor a tervezők külön gondot fordítottak arra is, hogy környezettudatossak maradjanak.

A Lelenc Kutyamentő Egyesület idén igazán különleges, környezetbarát naptárral lepi meg támogatóit, hiszen számukra a háziállatok segítése mellett Földünk, a természet védelme is ugyanolyan fontos.

"A környezettudatosság jegyében idén kétfunkciós, “hibrid” naptárakkal készültünk. A papír egy olyan ökopapír, amit nem fognak gyártani a jövőben, lecsaptunk az utolsó készletre, meg is vettük, így 250 db egyedi naptár készült" - mesélt Tenner Anna, a menhely vezetője az ötletükről.

A 12 lapos "hibrid" naptár spirálja és speciális talpa segítségével fali és asztali naptárként is használható.

Sőt, az egyesület még egy meglepetéssel készült: ha valaki naptárt rendel, plusz 1000 Ft adományért cserébe egy kézzel kötött és kézzel festett borítójú, 160 oldalas jegyzetfüzetet is kap, elején 2020-2021-es naptároldallal.

Így rendelhetsz naptárat

Naptárat, mint minden évben, az egyesület bankszámlaszámára utalt adománnyal lehet rendelni, ami min. 2400 Ft + 1000 Ft postaköltség. A közleménybe fontos beírni, hogy "Naptár Adomány" (ill. ha jegyzetfüzetet is szeretnénk, akkor "Naptár és Jegyzetfüzet Adomány", ez +1000 Ft költség), és a pontos címet, több naptár rendelése esetén pedig a darabszámot.
Bankszámlaszám: Lelenc Kutyamentő Egyesület – MagNet Bank 16200106-00142816
További információk az adományozási lehetőségekről: www.lelenc.hu/kapcsolat/adomanyozas/15 éve az állatokért

A Lelenc Kutyamentő Egyesület története 15 éve kezdődött: egy internetes fórumon kicsiben elindult egy kezdeményezés az Illatos út megismertetésére, a kutyák megmentésére. Ismeretlen emberek fogtak össze egy-egy kutya érdekében, “összedobták” az orvosi költségre, panzióra a pénzt, és segítettek egymásnak a gazdikeresésben. Az Illatos úti ebtelepen akkoriban évente kb. 5000 megunt, kóbor kutya került be, és ezek közül háromezret altattak el.

Sok évnyi állatmentés, különböző ideiglenes helyeken való létezésük után megvalósult az álmuk: 2011 őszén Őrbottyán és Vácrátót között egy álomszép, 11 hektáros tanya használatára köthettek szerződést az egyesület önkéntesei. Fő tevékenységük változatlanul a gazdátlanná vált ebeken való segítség, az ő fizikai-lelki rehabilitációjuk, majd gazdához adásuk.

A Tanyán élő, gazdátlan, gazdára váró ebek mindannyian kidobott, sintértelepre került jószágok, akiket az altató injekció elől mentettek meg. Gazdát keresnek számukra, de az állatokat addig is el kell látni  – úgy, hogy a felelős állattartás példáját is bemutathassák. Minden kutyát gyógyíttatnak, majd amint lehetséges, ivartalaníttatják is, és kizárólag ivartalanítva, oltva, és chipezve adják őket örökbe.

Az egyesület a kezdetektől fogva végzi angol pásztorok – skót juhász, bearded collie, border collie, bobtail, és néhány ritka angol fajta – mentését. Később, mintegy hiánypótlásként, felvállalták a belga juhászkutyák és a szetterek, bernáthegyik mentését is.


Közösséget építenek

A LelencTanya időközben igazi közösségi hellyé vált. Gyakran látogatnak ide gyermekek a szüleikkel, hogy megismerkedhessnek az állattartás ideális módjával. A Tanya megnyitása óta több nagyobb rendezvény is volt, számos kedves, segíteni akaró ember munkálkodott az építésben, és sokgyermekes családok látogattak el ide, hogy kikapcsolódjanak. A látogatók lemehetnek a közeli patakhoz, elsétálhatnak egy gyönyörű tóhoz – egyszerűen csak jól érezhetik magukat.

Az egyesület szeretne a jövőben rendszeresen vendégül látni hátrányos helyzetű – fogyatékkal élő, szegénységben élő – embereket, számukra élményteli, vidám perceket szerezni. Szeretnék, ha a hátrányos helyzetük miatti gyakorta szomorú, gondokkal teli hétköznapokból kiszakadva, önfeledten élvezhetnék az állatok és a Lelenc tagságának kedvességét, barátságosságát, szeretetét.

A Lelenc Kutyamentő Egyesület Facebook-oldala: www.facebook.com/lelenc.kme

 

forrás: Lelenc Kutyamenhely

A rovat új hírei

Hasonló